Stockfoto's Politie
Volledig scherm
Stockfoto's Politie © Benny Proot

Pot met kleingeld gestolen bij nachtelijke inbraak in horecazaak

OostendeDe politie van Oostende onderzoekt een inbraak in een horecazaak in de Witte Nonnenstraat. 

 1. Notitieboekje stilaan verleden tijd bij politie Oostende: forse efficiëntiewinst dankzij tablets en smartphones met app
  Oostende

  Notitie­boek­je stilaan verleden tijd bij politie Oostende: forse efficiën­tie­winst dankzij tablets en smartpho­nes met app

  De interventieploegen en de wijkagenten van Politie Oostende zijn voortaan uitgerust met tablets en smartphones die voorzien zijn van de politieapplicatie FOCUS. Zo is er minder bureauwerk nodig en kan belangrijke info veel sneller worden geraadpleegd. “Dankzij een brede inzet van de app verloopt politiewerk een stuk efficiënter en onze dienstverlening vlotter.”
 2. Lage opkomst tijdens eerste vaccinatiedag voor kinderen in Oostende: “Mogelijk zitten heel wat mensen in quarantaine”
  Oostende

  Lage opkomst tijdens eerste vaccinatie­dag voor kinderen in Oostende: “Mogelijk zitten heel wat mensen in quarantai­ne”

  De eerste 5- tot 11-jarigen werden zaterdagmorgen in het Oostendse vaccinatiecentrum verwacht voor hun coronaprik. De locatie was leuk aangekleed en ook stadsmascotte James stond paraat om de kinderen te verwelkomen. De opkomst lag wel behoorlijk laag, met slechts 360 van de 1.000 uitgenodigde kinderen die op de afspraak waren. “Er kunnen meerdere verklaringen zijn", zegt burgemeester Bart Tommelein.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Vakbonden trekken naar Raad van State tegen privatisering thuiszorgdienst Oostende
  Oostende

  Vakbonden trekken naar Raad van State tegen privatise­ring thuiszorg­dienst Oostende

  Vakbonden ACV en ACOD trekken samen naar de Raad van State tegen de beslissing van Oostende om de thuiszorgdienst van het OCMW te privatiseren. Er werd eerder al klacht ingediend bij het Agentschap Binnenlands Bestuur, maar Vlaams Minister Bart Somers ging daar niet op in. Die beslissing zorgde eerder al voor commotie omdat de minster daarmee tegen het advies van zijn eigen administratie in ging.