Gael Vandenbussche, politie-inspectrice en docent aan de West-Vlaamse politieschool, getuigt over geweld tegen de politie en de jarenlange perikelen achteraf.
Volledig scherm
PREMIUM
Gael Vandenbussche, politie-inspectrice en docent aan de West-Vlaamse politieschool, getuigt over geweld tegen de politie en de jarenlange perikelen achteraf. © VSOA

Politievrouw (39) doet pakkende getuigenis over revalidatie van acht maanden na geweld: “Medische kosten zelf moeten betalen, nog geen cent teruggezien”

OostendeIn een filmpje van politievakbond VSOA, over geweld tegen agenten, legt een inspectrice uit Oostende een aangrijpende getuigenis af. Gael Vandenbussche (39) en haar collega werden zwaar toegetakeld tijdens een interventie voor geluidsoverlast in 2016. Maandenlang moest ze revalideren. En intussen botste ze nog eens tegen tal van muren aan, zoals van de verzekeringsmaatschappij. Veel kosten moest ze zelf betalen en ze kreeg nog geen cent terug. “ Als het op geweld tegen politiemensen aankomt, bestaan er veel systeemfouten”, stelt Florent Platteeuw van VSOA.

 1. Hannes Coudenys, juryvoorzitter van De Jamies, over de eerste awardshow voor de Vlaamse YouTubers: “Er schuilt zoveel minder bekend talent online”
  Oostende

  Hannes Coudenys, juryvoor­zit­ter van De Jamies, over de eerste awardshow voor de Vlaamse YouTubers: “Er schuilt zoveel minder bekend talent online”

  Voor de eerste keer worden vrijdag, in de schoot van Filmfestival Oostende, De Jamies uitgereikt. Maar liefst 23.000 mensen stemden voor een van de 84 genomineerden die kans maken op een ‘online video award’. Grote namen in het wereldje à la Céline en Michiel, hun ‘rivaal’ Acid en Bockie De Repper maken kans op een Jamie. “Maar er is in Vlaanderen nog zoveel meer talent online te vinden”, zweert juryvoorzitter Hannes Coudenys, zelf YouTuber en bekend van Ugly Belgian Houses.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"