Politieman Steve Mechele (44) op het strand van Oostende. Hij liep zaterdagnacht onbevreesd de Noordzee in om een drenkeling te redden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieman Steve Mechele (44) op het strand van Oostende. Hij liep zaterdagnacht onbevreesd de Noordzee in om een drenkeling te redden. © Benny Proot

Politieman Steve (44) redt drenkeling 70 meter ver in woeste zee: “Ik vertrouwde op mijn zwemcapaciteiten en twijfelde geen seconde”

Oostende“Ondanks mijn ervaring als strandredder was dit met voorsprong de moeilijkste reddingsactie van mijn hele carrière." De held van afgelopen weekend, dat is ongetwijfeld Steve Mechele (44) uit Oostende. Liefst 70 meter ver in de Noordzee, in helse omstandigheden met hoge golven en in het midden van de nacht, haalde de politie-inspecteur een drenkeling uit het water. “Maar zonder de hulp van mijn collega’s was dit nooit gelukt.” 

 1. Mama Caroline van Oostendse olympiër Michael Obasuyi hangt affiches in haar wijk om zoon te steunen: “Ik wil dat meer mensen weten wat hij presteert”
  Oostende

  Mama Caroline van Oostendse olympiër Michael Obasuyi hangt affiches in haar wijk om zoon te steunen: “Ik wil dat meer mensen weten wat hij presteert”

  Michael Obasuyi (21) treedt op 3 augustus voor het eerst aan op de Olympische spelen. De kans bestaat dat je nog nooit van de atleet gehoord hebt en daar wil zijn mama Caroline Decuyper graag verandering in brengen. Ze hing daarom de voorbije dagen affiches op in haar buurt om de wijkbewoners attent te maken dat er een olympiër is opgegroeid op de Opex.
 2. Aanhouding moordenaar van Emmy (67) opnieuw met twee maanden verlengd: “Verslag van gerechtspsychiater zit nog niet in dossier”
  Oostende

  Aanhouding moordenaar van Emmy (67) opnieuw met twee maanden verlengd: “Verslag van gerechts­psy­chi­a­ter zit nog niet in dossier”

  De 39-jarige man die meer dan een jaar geleden Emmy Geboers (67) om het leven bracht in Oostende, blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. Khaldoon A. beweert met psychische problemen te kampen, waardoor de bevindingen van de gerechtspsychiater essentieel zullen zijn. Op zijn verslag blijft het evenwel nog wachten.