Politie zal buurt hele nacht bewaken na zware gasontploffing in centrum Oostende

OostendeIn het centrum van Oostende vond omstreeks 11.30 uur een zware gasexplosie plaats. Vermoedelijk werd een gasleiding geraakt door wegenwerken die aan de gang waren. Onder andere een brandweerman en politieman raakten zwaargewond. De agent zou in kritieke toestand verkeren. Videobeelden tonen de enorme ravage: in sommige appartementen lijken alle meubelen verplaatst te zijn door de klap. Tussen de 15 en 20 woningen zijn beschadigd geraakt, zegt burgemeester Tommelein (Open Vld), die verwacht dat tientallen mensen op hotel zullen moeten slapen. De politie zal de buurt de hele nacht bewaken om te vermijden dat mensen toch terug naar huis keren en tegen eventuele plunderaars.

 1. BINNENKIJKER. Winfried brengt verzameling unieke spullen onder in feestzaal Almacen: “Ik heb hier mijn hart en ziel in gestoken”
  PREMIUM
  oostende

  BINNENKIJ­KER. Winfried brengt verzame­ling unieke spullen onder in feestzaal Almacen: “Ik heb hier mijn hart en ziel in gestoken”

  Chambres d’O brengt bezoekers tijdens het weekend van 4 en 5 februari op heel uiteenlopende plaatsen in de stad. Het huiskamerfestival is goed voor 100 voorstellingen op 40 locaties. Een van de locaties is feestzaal Almacen in de Spaarzaamheidsstraat. De locatie ligt goed verborgen, maar eenmaal binnen gaat een pareltje open vol met snuisterijen die verzameld werden door eigenaar Winfried Ponette. Elk voorwerp die je tegenkomt van aan de deur tot in de ruimte zelf, heeft een eigen verhaal.
 2. Weesgedichten sieren massaal Oostendse ramen
  oostende

  Weesgedich­ten sieren massaal Oostendse ramen

  Tijdens de Poëzieweek - die loopt van 26 januari tot 1 februari – wil Stad Oostende poëzie op een laagdrempelige manier in het straatbeeld brengen. Daarom neemt de Bibliotheek opnieuw deel aan #Weesgedichten. Inwoners konden via deze actie gedichten ‘adopteren’ en laten aanbrengen op hun raam. Vrijwilligers en leerlingen van het Ensorinstituut brachten de gedichten aan op de ramen. Het resultaat kan bewonderd worden via een fiets – en wandelroute tijdens de Poëzieweek.