Politie zal buurt hele nacht bewaken na zware gasontploffing in centrum Oostende

OostendeIn het centrum van Oostende vond omstreeks 11.30 uur een zware gasexplosie plaats. Vermoedelijk werd een gasleiding geraakt door wegenwerken die aan de gang waren. Onder andere een brandweerman en politieman raakten zwaargewond. De agent zou in kritieke toestand verkeren. Videobeelden tonen de enorme ravage: in sommige appartementen lijken alle meubelen verplaatst te zijn door de klap. Tussen de 15 en 20 woningen zijn beschadigd geraakt, zegt burgemeester Tommelein (Open Vld), die verwacht dat tientallen mensen op hotel zullen moeten slapen. De politie zal de buurt de hele nacht bewaken om te vermijden dat mensen toch terug naar huis keren en tegen eventuele plunderaars.

 1. LEVENSVERHAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombardement op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombarde­ment op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”

  Verschillende filmprijzen, waaronder een Gouden Palm uit Cannes, prijken op zijn schouw en in oktober 2022 ging zijn 16de kortfilm nog in wereldpremière op het Film Fest Gent. Maar filmmaker Raoul Servais (94), die tot zijn dood creatief aan de slag bleef, is afgelopen vrijdag overleden in zijn gerestaureerde hoeve in Leffinge. Naast een geprezen artiest was Servais ook zijn hele leven een overtuigd pacifist, door zijn eigen ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van een echte Oostendenaar, die opgroeide in de Kapellestraat.
  Oostende
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.