De strandpolitie Oostende
Volledig scherm
De strandpolitie Oostende © Benny Proot

Politie was door onderbezetting deze zomer minder aanwezig in ontmoetingscentra. “We kunnen niet zeggen tegen mensen die dringende hulp nodig hebben dat we niet komen”

OostendeEr was deze zomer niet altijd een inspecteur van de wijkpolitie aanwezig in de ontmoetingscentra in Oostende, zoals aangekondigd met het plan Wijk 2.0. Karel Labens (Vooruit) kwam hierover tussen op de gemeenteraad van Oostende en vraagt aan het stadsbestuur om er ook tijdens de zomermaanden voor te zorgen dat er genoeg politie-inspecteurs aanwezig zijn op de wijken. De politie kampte deze zomer echter met een personeelstekort.

  1. InnovOcean Campus officieel ingehuldigd: ILVO en VLIZ gaan samenwerken aan onderzoek in onze zee
    PREMIUM
    Oostende

    InnovOcean Campus officieel ingehul­digd: ILVO en VLIZ gaan samenwer­ken aan onderzoek in onze zee

    Na twee jaar van werkzaamheden werd de nieuwe InnovOcean Campus officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits en gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. In dit nieuw gebouw zullen 280 medewerkers van ILVO of het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en het Vlaams Instituut voor de Zee of VLIZ, samen met hun partners, samenwerken aan onderzoek in onze Noordzee. “Hier vind je ook de grootste zeebibliotheek van de Lage Landen”, vertelt Jan Mees, algemeen directeur van VLIZ.