Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Benny Proot

Politie vat acht zwartwerkers en uitbater die illegaal in land verblijft tijdens SHOP-actie

OostendeDe politie Oostende is terug gestart met de SHOP-acties. Tijdens de eerste actie werden er 8 gevallen van zwartwerk vastgesteld samen met één uitbater die illegaal in het land bleek aanwezig te zijn. De controleacties gebeuren in samenwerking met externe controlediensten en hebben als doelen eerlijke handel in Oostende en het wegwerken van overlast.

 1. Steeds meer Oostendenaars vinden de weg naar het Energiehuis Oostende: “In 2022 kregen maar liefst 409 huishoudens bezoek van een energiescanner”

  Steeds meer Oostende­naars vinden de weg naar het Energie­huis Oostende: “In 2022 kregen maar liefst 409 huishou­dens bezoek van een energies­can­ner”

  Het Energiehuis Oostende haalde mooie resultaten in 2022. Steeds meer Oostendenaars kloppen er aan voor advies en begeleiding. “De energiecrisis speelt daar zeker een rol in, maar het is ook te danken aan ons enthousiast team, extra personeel en meer zichtbaarheid”, zegt directeur van Energiehuis Oostende Bart Van Camp. Dit zijn de resultaten van het Energiehuis Oostende van 2022.
  Oostende
 2. Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”
  PREMIUM

  Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”

  Het hoeft niet altijd een Columbus te zijn: voor het nieuwe Eén-programma ‘Een jaar op zee’ heeft Wim Lybaert een jaar vertoefd tussen de vissers uit Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort. Het heeft zijn kijk op het vissersleven grondig veranderd. “De clichés over die ruwe bolsters en een gesloten gemeenschap kloppen totaal niet”, zegt Wim, die wel bezorgd is. “Er zijn nog 300 zeevissers over... Stel je eens voor dat er maar 300 bakkers meer zouden zijn.”
  Oostende
 1. “Vlaamse regering maakt het zij-instromers onnodig moeilijk in het onderwijs”: Vooruit vindt dat verplichte taaltest voor absurde situaties zorgt

  “Vlaamse regering maakt het zij-instromers onnodig moeilijk in het onderwijs”: Vooruit vindt dat verplichte taaltest voor absurde situaties zorgt

  Het lerarentekort is groter dan ooit tevoren. De sector heeft dringend nood aan hervormingen, zodat het beroep opnieuw aantrekkelijk wordt, vinden ze bij Vooruit. Zij-instromers zijn voor hen een deel van de oplossing, maar de taaltest van de Vlaamse regering maakt het onnodig moeilijk, stellen ze. “Sommige zij-instromers denken zelfs aan stoppen.”
  Bredene