Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Foto Ronny De Coster

Politie Oostende zal controleren op fietsverlichting: "We delen geen waarschuwingen uit”

OostendeDe Oostendse politie zal extra controleren op fietsverlichting. Dat zullen ze wekelijks doen langs verschillende pendeltrajecten. Deze week liepen al achttien jongeren en één volwassene tegen de lamp. “Het bewijs dat handhaving nodig is”, klinkt het.

 1. Ook Hertstraat en Marie-Joséplein worden binnenkort onder handen genomen: “Zijstraten moeten even mooi zijn als grootste winkelstraten”
  Oostende

  Ook Hertstraat en Ma­rie-Joséplein worden binnenkort onder handen genomen: “Zijstraten moeten even mooi zijn als grootste winkelstra­ten”

  Het einde van de werken in de Christinastraat is in zicht, en dat luidt meteen de volgende fase van de opwaardering van de winkelwandelstraten in. In februari is de Hertstraat tussen de Adolf Buylstraat en de Langestraat aan de beurt. Die moet er net zo aantrekkelijk als de Adolf Buylstraat uitzien tegen eind mei. “De zijstraten van de grootste winkelstraten zijn minstens even belangrijk en daarom willen we ze dezelfde look en feel geven.”
 2. Nieuwpoortenaar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”
  Nieuwpoort/Leffinge

  Nieuwpoor­te­naar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”

  Dit weekend staat Ambroos De Schepper uit Nieuwpoort met zijn band Bandler Ching in De Zwerver in Leffinge. Hij mag dan uitgeweken zijn naar Brussel, maar Nieuwpoort blijft zijn thuis. Deze vrijdag 27 januari brengt de band hun debuutalbum Coaxial uit, een dag voor hun optreden in De Zwerver. “Het publiek zal als eerste onze nieuwe nummers live meemaken”, zegt Ambroos.