Illustratiebeeld, een politieman uitgerust met een bodycam.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, een politieman uitgerust met een bodycam. © PZ Oostende

Politie Oostende tegen zomer uitgerust met bodycams: “Geweld en wantrouwen doen afnemen”

OostendeWie komende zomer amok maakt in Oostende, is gezien. Letterlijk dan. De lokale politie investeert namelijk in 64 bodycams die de patrouilles op het terrein zullen dragen. “Beeldfragmenten van omstaanders missen de volledige context en zorgen voor wantrouwen. Afgelopen zomer kwam dat probleem ongezien scherp aan de oppervlakte", duidt korpschef Philip Caestecker. 

 1. REPORTAGE. Uitgelaten sfeer op eerste avond in Oostendse uitgaansbuurt: “Oei, dat is niet volgens de coronaregels, zeker?”
  PREMIUM
  Oostende

  REPORTAGE. Uitgelaten sfeer op eerste avond in Oostendse uitgaans­buurt: “Oei, dat is niet volgens de coronare­gels, zeker?”

  De eerste avond uit in de Langestraat in Oostende voelde voor veel aanwezigen aan als één van ‘eindelijk’. “Eindelijk mogen we weer uitgaan”, maar ook: “eindelijk mogen we weer werken”. De sfeer zat dan wel goed, maar de coronaregels werden niet nageleefd. Veel mensen bleven recht staan in het midden van de straat en er werd duchtig geknuffeld tussen zij die elkaar al lang niet meer hadden gezien. Om 22 uur was het nog bijzonder druk in de uitgaansbuurt, maar de sluiting van de horecazaken verliep uiteindelijk vlot.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas