Politie Oostende neemt vijf nieuwe motorfietsen in gebruik en klopt daarvoor al 50 jaar aan bij lokale verdeler
Volledig scherm
Politie Oostende neemt vijf nieuwe motorfietsen in gebruik en klopt daarvoor al 50 jaar aan bij lokale verdeler © rv

Politie Oostende neemt nieuwe motorfietsen in gebruik en rekent daarvoor al 50 jaar op lokale verdeler: “Doet ons als familiebedrijf veel plezier”

OostendePolitie Oostende neemt vijf nieuwe BMW-motorfietsen in gebruik van het bekende type R1250RT. De vorige voertuigen waren na intensief gebruik aan vervanging toe. Achter de investering zit ook een lokaal verhaal: de politiezone werkt al sinds de jaren zeventig onafgebroken samen met één en dezelfde BMW-dealer: het Oostendse familiebedrijf M&M Inghelbrecht.

 1. Tien Om Te Zien komt deze zomer terug naar Westende
  Westende

  Tien Om Te Zien komt deze zomer terug naar Westende

  De zon schijnt deze zomer weer voor iedereen, maar toch net dat tikkeltje meer op de zeedijk van Westende. Daar wordt namelijk in juli en augustus opnieuw het grootste muziekfeest van het jaar neergepoot met de terugkeer van Tien Om Te Zien. De iconische tent wordt deze keer opgesteld op de zeedijk ter hoogte van het al even iconische De Rotonde, met een prachtig uitzicht op het strand, de zee en de ondergaande zon. Jong en oud is welkom op de opnames bij te wonen die doorgaan op 24 en 25 juli en 7, 8 en 9 augustus.
 2. Al 74 jaar een baken voor Oostende, maar nu is het licht van de vuurtoren plots te sterk voor nieuwe inwoners
  PREMIUM
  Oostende

  Al 74 jaar een baken voor Oostende, maar nu is het licht van de vuurtoren plots te sterk voor nieuwe inwoners

  Drie lichtflitsen, om de tien seconden. Voor veel Oostendenaars is vuurtoren ‘Lange Nelle’ al decennia een deel van hun stad en dus niets om wakker van te liggen. Maar bewoners van de nieuwe, luxueuze woontorens in de buurt liggen er wél wakker van — letterlijk. En dus wordt het licht nu deels afgeschermd. “Maar... dit is toch een symbool van onze stad?”, klinkt de kritiek.