Stockfoto's Politie
Volledig scherm
Stockfoto's Politie © Benny Proot

Politie haalt opgedreven brommer uit het verkeer

OostendeDe politie van Oostende heeft donderdagavond omstreeks 17 uur een bromfiets uit het verkeer gehaald die aan hoge snelheid door de straten reed. 

 1. “20 uur per dag met 30 km/uur, in m’n eentje”: nadat hij Belgische kustlijn afzwom, gaat Mathieu Bonne (29) voor knotsgek wereldrecord in VS
  PREMIUM

  “20 uur per dag met 30 km/uur, in m’n eentje”: nadat hij Belgische kustlijn afzwom, gaat Mathieu Bonne (29) voor knotsgek wereldre­cord in VS

  Mathieu Bonne (29) start maandag in het Amerikaanse Arizona aan zijn nieuwste uitdaging. Zijn oog valt deze keer op het wereldrecord ‘meeste kilometers fietsen in een week’, dat momenteel op 3.590 kilometer staat. De Bredenaar wil daar een flink schepje bovenop doen en meteen 4.000 kilometer op 7 dagen tijd afleggen. Om u een idee te geven: de renners van de Tour de France leggen op 3 weken tijd zo’n 3.500 kilometer af. Mathieu legt uit hoe hij dit tot een goed einde wil brengen.
  Bredene
 2. MIJN STAD. Schrijfster Doris Klausing over ‘haar huis’ Oostende: “Hier snuif ik de zilte geur op, woelt de wind door mijn haren en focust mijn blik op oneindig”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Schrijf­ster Doris Klausing over ‘haar huis’ Oostende: “Hier snuif ik de zilte geur op, woelt de wind door mijn haren en focust mijn blik op oneindig”

  Met drie romans gebaseerd op boeiende en typisch Oostendse verhalen is Doris Klausing een moderne bard die de geschiedenis van de stad niet enkel bewaart voor het nageslacht, maar ook tot leven wekt. Geboren en getogen in de Koningin der Badsteden zit het zilte zand ondertussen zowat in haar DNA vervlochten. Doris neemt ons mee langs de plekken in haar stad die mooie herinneringen, rust, maar ook frustratie of zelfs boosheid oproepen.
  Oostende