Schepen Maxim Donck (N-VA), diefstalpreventieadviseur Celine David en inspecteur Benediekt Mommerency gaan van deur tot deur. Hier in de Dries Claeysstraat in de Vuurtorenwijk.
Volledig scherm
Schepen Maxim Donck (N-VA), diefstalpreventieadviseur Celine David en inspecteur Benediekt Mommerency gaan van deur tot deur. Hier in de Dries Claeysstraat in de Vuurtorenwijk. © Bart Boterman

Politie aan de deur? Geen huiszoeking, wel diefstalpreventieadvies: “Dagen worden korter, dus schieten inbrekers in actie”

OostendeWie de komende dagen een groep politiemensen aan de deur aantreft, hoeft niet te schrikken: ze doen een ronde om het te hebben over inbraakpreventie. BeSafe@Home, heet de nationale campagne. Die gaat door tot 24 oktober. Agenten passeren in de omgeving van de Vuurtorenwijk, het Westerkwartier en het centrum.

 1. Katrien schrijft wondermooi nummer voor verlamde Guillaume: “Ik heb zijn ongeval zien gebeuren. Met de opbrengst van single steunen we Rode Neuzen”
  PREMIUM
  Bredene/oostende

  Katrien schrijft wondermooi nummer voor verlamde Guillaume: “Ik heb zijn ongeval zien gebeuren. Met de opbrengst van single steunen we Rode Neuzen”

  Leerkracht Katrien Tuyaerts (46) heeft samen met echtgenoot Stéphane Landtmeters een bijzonder lied geschreven met een al even bijzonder verhaal. Ze draagt de song op aan Guillaume (32), die drie jaar geleden een zwaar ongeval had met een paramotor waardoor hij nu verlamd is. Katrien zag het ongeval gebeuren en bleef met haar man Stéphane in contact met de familie. Ze schreef een nummer gevuld met hoop voor Guillaume maar ze richt zich ook tot de vele jongeren die het moeilijk hebben. Nu willen ze hun verhaal delen en de single verkopen ten voordele van Rode Neuzen Dag.
 2. Duurzaam modelabel Mioo voorgesteld: hoodies gemaakt van leftover materiaal én een tapijt van oude kleren
  Oostende

  Duurzaam modelabel Mioo voorge­steld: hoodies gemaakt van leftover materiaal én een tapijt van oude kleren

  In het recreatiecenter O.666 is zaterdagmiddag het duurzame modelabel Mioo (Made in Oostende) voorgesteld. Het is een initiatief van sociaal innovatiebureau Idrops, in samenwerking met burgers en lokae artiesten. Het resultaat is hoodies gemaakt van left-over materiaal en een tapijt vervaardigd met kledij van Oostendse burgers. “Er is in de modewereld nog veel werk aan de winkel op vlak van duurzaamheid. Met dit project willen we tonen dat het ook anders kan”, aldus Hendrikje Meyvis van Idrops.