Mama Houda, papa Mourad en dochter Céline met takelaar Mathew Devriendt van Depannage SOS bij hun wagen. Céline zat er een kwartier in opgesloten en de temperatuur steeg snel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Houda, papa Mourad en dochter Céline met takelaar Mathew Devriendt van Depannage SOS bij hun wagen. Céline zat er een kwartier in opgesloten en de temperatuur steeg snel. © BBO

Peuter Céline kwartier lang opgesloten in snikhete auto die zichzelf afsluit: “Nachtmerrie van elke ouder”

Oostende/IeperEen meisje van amper 21 maanden oud zat woensdagmiddag opgesloten in een snikhete wagen in Oostende. Vooraleer Célines ouders haar uit het kinderstoeltje konden halen, sloot de wagen zichzelf en lag de sleutel binnen. “We waren in grote paniek en gingen uit van het ergste. Dit wil je als ouder nooit meemaken”, vertelt mama Houda Abidi (31) uit Ieper. De redding was uiteindelijk te danken aan het snelle ingrijpen van de Oostendse politie en de takeldienst, die zelfs geëscorteerd werd doorheen de verkeersellende.

 1. Olympische talkshow, Vlaamse fictie... Daarom is Oostende alomtegenwoordig op uw tv: “Als je reclamespots moet kopen, zit je tussen de tandpasta’s en de shampoo”
  PREMIUM
  Oostende

  Daarom is Oostende alomtegen­woor­dig op uw tv: “Als je reclame­spots moet kopen, zit je tussen de tandpasta’s en de shampoo”

  ‘Van hier tot in Tokio’, de talkshow rond de Olympische Spelen. De docufictiereeks ‘De Redders’. In het najaar ‘Onder vuur’, de dramareeks over de brandweer. Het is Oostende troef op tv tegenwoordig. Ondertussen zendt Qmusic elke dag uit vanop het strand én starten op 16 augustus alweer nieuwe opnames voor de Vlaamse jeugdfilm Zeevonk. Toeval? Ja en nee. “We willen top of mind zijn. Als toeristen een uitstap naar zee plannen, denken ze sneller aan Oostende.”
 2. Speeltoestellen in tuin De Brem 2 jaar na aanklacht sp.a nog altijd in slechte staat. “Dit najaar worden 5 nieuwe toestellen geplaatst”, belooft de schepen nu
  Oostende

  Speeltoe­stel­len in tuin De Brem 2 jaar na aanklacht sp.a nog altijd in slechte staat. “Dit najaar worden 5 nieuwe toestellen geplaatst”, belooft de schepen nu

  In de zomer van 2019 klaagde oppositiepartij sp.a de toestand van de tuin van begeleidingstehuis De Brem aan, waar 34 kinderen tussen 3 jaar en 18 jaar verblijven. Het onkruid stond hoog, stukken werden afgezet met hekkens en aan de schommel hing niets meer om mee te schommelen. We zijn ondertussen 2 jaar verder en er is nog niet veel veranderd in de tuin.