Met Andrei Lugovski gaat het intussen een pak beter.
Volledig scherm
PREMIUM
Met Andrei Lugovski gaat het intussen een pak beter. © Kristof Ghyselinck

Parket wil onderzoek naar vergiftiging zanger Andrei Lugovski (37) afsluiten zonder dader: “Toch hebben we nog enkele pistes”, zegt zijn advocate

Na 2,5 jaar is het nog steeds niet duidelijk wie de Oostendse tenorzanger Andrei Lugovski (37) heeft vergiftigd met een bestanddeel van rattenvergif. Het Brugse parket wil het onderzoek dan ook laten afsluiten zonder dader. Lugovski legt zich daar niet zomaar bij neer. “Het onderzoek is heel grondig gevoerd, maar wij hebben nog enkele pistes die alles weer op gang zouden kunnen brengen”, zegt zijn advocate Virginie Cottyn.

 1. Rechter geeft winkeldievegge die politie aanviel veeg uit de pan: “Geweld tegenover veiligheidsdiensten wordt te snel gebanaliseerd”
  Oostende

  Rechter geeft winkeldie­veg­ge die politie aanviel veeg uit de pan: “Geweld tegenover veilig­heids­dien­sten wordt te snel gebanali­seerd”

  Een 30-jarige winkeldievegge uit Oostende heeft vier maanden cel gekregen voor weerspannigheid tegenover de politie. De vrouw trapte en spuwde naar agenten, die daarbovenop nog eens bedreigd werden door haar vader en broer. Tot groot ongenoegen van de rechter. “Geweld tegenover veiligheidsdiensten wordt te snel gebanaliseerd”, schreef hij in z’n vonnis.
 2. Wie wilde de vergiftigde zanger Andrei Lugovski dood? "Ik denk dat ik het niet ver moet zoeken"
  PREMIUM
  showbizz

  Wie wilde de vergiftig­de zanger Andrei Lugovski dood? "Ik denk dat ik het niet ver moet zoeken"

  "Al kan ik niets bewijzen, ik heb een vermoeden wie er achter mijn vergiftiging zou kunnen zitten: twee mensen die niet goed verteerd hebben dat ik geen zaken meer met hen wilde doen en met wie het in ruzie is geëindigd." Dat zegt de Oostendse tenorzanger Andrei Lugovski (35), die bijna een jaar geleden werd vergiftigd met een bestanddeel van rattenvergif en die dood had moeten zijn. Een moordcomplot van afgewezen fans - een onderzochte piste - sluit hij uit. "Mijn fans zijn niet gek, maar prettig gestoord, zoals ik."
 3. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen