Met Andrei Lugovski gaat het intussen een pak beter.
Volledig scherm
PREMIUM
Met Andrei Lugovski gaat het intussen een pak beter. © Kristof Ghyselinck

Parket wil onderzoek naar vergiftiging zanger Andrei Lugovski (37) afsluiten zonder dader: “Toch hebben we nog enkele pistes”, zegt zijn advocate

Na 2,5 jaar is het nog steeds niet duidelijk wie de Oostendse tenorzanger Andrei Lugovski (37) heeft vergiftigd met een bestanddeel van rattenvergif. Het Brugse parket wil het onderzoek dan ook laten afsluiten zonder dader. Lugovski legt zich daar niet zomaar bij neer. “Het onderzoek is heel grondig gevoerd, maar wij hebben nog enkele pistes die alles weer op gang zouden kunnen brengen”, zegt zijn advocate Virginie Cottyn.

 1. Horizon Educatief krabbelt recht na rotjaar zonder schoolbezoeken: “We mikken nu met onze activiteiten op gezinnen en kampen”
  Oostende

  Horizon Educatief krabbelt recht na rotjaar zonder schoolbe­zoe­ken: “We mikken nu met onze activitei­ten op gezinnen en kampen”

  Horizon Educatief, de organisatie die al sinds 1995 kinderen warm maakt voor het strand en de zee, zou begin december 2020 zijn 25ste verjaardag gevierd hebben... als corona er niet was. Al sinds maart mogen ze er geen klassen meer ontvangen. “Financieel is het een zware dobber, maar we blijven ervoor gaan. We richten ons daarom meer op gezinnen, kampen en teambuildings”, vertelt voorzitter Hilde Veulemans.
 2. Sp.a blijft “zagen” over ‘trage coronasteun’ voor Oostendenaars: “Nog steeds ligt er 800.000 euro op het bureau van schepen Waldmann”
  Oostende

  Sp.a blijft “zagen” over ‘trage coronas­teun’ voor Oostende­naars: “Nog steeds ligt er 800.000 euro op het bureau van schepen Waldmann”

  Oppositiepartij sp.a-stadsmakers hamert opnieuw op de “trage uitkering van coronasteun” aan inwoners die getroffen zijn door de crisis. Oostende kreeg 990.000 euro van de hogere overheid om inwoners bij te staan die inkomsten verliezen of extra kosten hebben, maar volgens sp.a komt die steun niet bij de mensen terecht. “Eind december werd nog altijd maar 85.097 euro uitgekeerd”, vertelt fractieleider John Crombez. “Sp.a schetst een verkeerd beeld”, reageert schepen Natacha Waldmann (Groen).
 3. Wie wilde de vergiftigde zanger Andrei Lugovski dood? "Ik denk dat ik het niet ver moet zoeken"
  PREMIUM
  showbizz

  Wie wilde de vergiftig­de zanger Andrei Lugovski dood? "Ik denk dat ik het niet ver moet zoeken"

  "Al kan ik niets bewijzen, ik heb een vermoeden wie er achter mijn vergiftiging zou kunnen zitten: twee mensen die niet goed verteerd hebben dat ik geen zaken meer met hen wilde doen en met wie het in ruzie is geëindigd." Dat zegt de Oostendse tenorzanger Andrei Lugovski (35), die bijna een jaar geleden werd vergiftigd met een bestanddeel van rattenvergif en die dood had moeten zijn. Een moordcomplot van afgewezen fans - een onderzochte piste - sluit hij uit. "Mijn fans zijn niet gek, maar prettig gestoord, zoals ik."
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?