In veel zaken mag Nadine W. zelfs niet meer binnen of wordt ze na de bestelling herkend. Zo ook hier in Blankenberge, waar de uitbater een foto van haar nam.
Volledig scherm
In veel zaken mag Nadine W. zelfs niet meer binnen of wordt ze na de bestelling herkend. Zo ook hier in Blankenberge, waar de uitbater een foto van haar nam. © Jelle Houwen

Parket opent ‘spaarkaart’ voor bekendste tafelschuimster van het land

Al 120 keer in amper een half jaar tijd ging Nadine W. (48) op restaurant zonder te betalen. Toch zat de 'schrik van de kust' nog geen dag in de cel: dat kan pas van zodra ze drie jaar cel bij elkaar 'gespaard' heeft. "Als wij komen, lacht ze ons uit", zucht de politie. Maar het parket slaat nu terug en vordert steeds de maximumstraf - tot haar 'spaarkaart' vol is.

 1. Hetty Helsmoortel (34), van kankeronderzoeker tot muze voor jonge nerds: “Dit is een droom. Ik heb al vijf ideeën voor boeken op mijn wachtlijst”
  PREMIUM
  Oostende

  Hetty Helsmoor­tel (34), van kankeron­der­zoe­ker tot muze voor jonge nerds: “Dit is een droom. Ik heb al vijf ideeën voor boeken op mijn wachtlijst”

  Hetty Helsmoortel (34) is op korte tijd uitgegroeid van de kankeronderzoekster die het goed kan uitleggen op radio en televisie tot een echte entertainer die je honger doet krijgen naar wetenschap. De Oostendse vertelt boeiende verhalen over moeilijke onderwerpen en opent zo een academische wereld naar het grote publiek. Sinds maart focust ze zich volledig op het schrijven van voorstellingen tot doeboeken voor kleine nerds, samen met Lieven Scheire en Henk Rijckaert. En het vat vol ideeën is nog lang niet leeg. “Dit is echt een droom die uitkomt. Ik word elke dag met een glimlach wakker, omdat ik leuke dingen mag doen.”
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding