De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Parket gelooft ‘handtastrekker’, die beweert dat hij slachtoffer alleen wilde doen schrikken: "Een slecht gevoel voor humor is niet strafbaar”

OostendeEen 21-jarige Oostendenaar staat in de Brugse rechtbank terecht voor een poging tot diefstal met geweld in zijn thuisstad. A.C. diende de man van het slachtoffer nadien nog een vuistslag toe. Hij beweerde evenwel dat hij niet de bedoeling had om een handtas te stelen en leek daarin geloofd te worden door het parket.

 1. West-Vlaamse gouverneur roept op om quarantaine strikt te volgen: “Anders kunnen we de Indiase variant niet onder controle houden”
  Oostende

  West-Vlaam­se gouverneur roept op om quarantai­ne strikt te volgen: “Anders kunnen we de Indiase variant niet onder controle houden”

  West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept inwoners op om de quarantaineregels strikt na te leven. Dat doet hij nadat een gezin uit Oostende begin mei positief testte op de Indiase variant van het coronavirus. Aanvankelijk werd gedacht dat er weinig risico was op verspreiding, maar blijkbaar hadden de mensen meer contacten dan aanvankelijk aangegeven.
 2. Mama’s helpen ook op Moederdag mee als vrijwilliger in vaccinatiecentrum: “Mijn zonen hebben een verrassing als ik thuis kom”
  PREMIUM
  Oostende

  Mama’s helpen ook op Moederdag mee als vrijwilli­ger in vaccinatie­cen­trum: “Mijn zonen hebben een verrassing als ik thuis kom”

  Op Moederdag zagen wij enkele straffe mama’s in het vaccinatiecentrum van Oostende, die hun ‘feestdag’ opofferden om vrijwillig mee te helpen. Marina Quartier en Sarah Schotte, de echtgenote van Bart Tommelein die net gevaccineerd is, hebben het er met veel plezier voor over. “Op deze manier kunnen we ook ons steentje bijdragen op weg naar een normaal leven.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas