Padel is momenteel de meest populaire georganiseerde sport.
Volledig scherm
PREMIUM
Padel is momenteel de meest populaire georganiseerde sport. © Benny Proot

Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”

OostendeWandelen of fietsen? Vergeet het. Als er één sport is die in de coronamaanden een explosie aan populariteit kent, is het wel padel. Deze racketsport in openlucht, een mix van tennis en squash, is voor velen een ideale uitlaatklep en weet ook (oud-)tennissers te verleiden. “Het is zo’n aangenaam spelletje en je bent er meteen weg mee.” Het succes is de jongste tijd zelfs zo groot, dat verscheidene clubs ledenstops moeten inlassen. Maar tegelijk maken diezelfde clubs werk van extra padelterreinen. Een overzicht.

 1. Bart Tommelein blijft vragende partij om terrassen zo snel mogelijk te openen: “Het zou een goede maatregel zijn, maar dreigen ga ik niet doen”
  Oostende

  Bart Tommelein blijft vragende partij om terrassen zo snel mogelijk te openen: “Het zou een goede maatregel zijn, maar dreigen ga ik niet doen”

  De gouverneur van Luik en enkele burgemeesters uit de Waalse provincie zullen toelaten dat horecazaken hun terrassen openen op 1 mei, ongeacht de beslissing van het Overlegcomité. Burgemeester Bart Tommelein is al van voor de paasvakantie vragende partij om horecazaken die mogelijkheid te geven. “Het is gemakkelijk dreigen als je weet dat dit woensdag hoogst waarschijnlijk al op tafel ligt. Ik ben ook vragende partij, maar ik ga niets eisen.”
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw