beeld ter illustratie
Volledig scherm
beeld ter illustratie © Thinkstock

Oversterfte in 2020 het hoogst in Koksijde, Middelkerke en Koekelare, zowaar minder overlijdens in Lo-Reninge

OostendeStatbel, het Belgische statistiekbureau, heeft een overzicht gepubliceerd van de voorlopige sterftecijfers voor het jaar 2020. Daarin is er een grote oversterfte in Koksijde, Middelkerke en Koekelare, terwijl de cijfers in Lo-Reninge lager liggen dan verwacht. Oostende parkeert in de middenmoot.

 1. “Er moet meer communicatie en overleg komen”: gouverneur Carl Decaluwé blijft kritisch voor NMBS nadat woensdag volle treinen richting kust reden
  Oostende/blankenberge

  “Er moet meer communica­tie en overleg komen”: gouverneur Carl Decaluwé blijft kritisch voor NMBS nadat woensdag volle treinen richting kust reden

  Het overleg dat gepland stond naar aanleiding van de drukte woensdag aan de kust is moeizaam verlopen volgens gouverneur Carl Decaluwé. De kustgemeenten en de provincie vragen extra maatregelen aan de NMBS om het openbaar vervoer coronaproof te laten verlopen. Ze stellen onder meer voor om met een registratiesysteem te werken.
 2. Oplichter (46) die schuld in schoenen van eigen dochter wilde schuiven, krijgt 1 jaar cel
  Oostende/Koksijde

  Oplichter (46) die schuld in schoenen van eigen dochter wilde schuiven, krijgt 1 jaar cel

  Een 46-jarige man uit Oostende is tot 1 jaar effectieve celstraf veroordeeld wegens oplichting. Hij opende een lening van 5.000 euro op naam van een Koksijdenaar door gebruik te maken van diens persoonlijke gegevens en een vals arbeidscontract. Opvallend is dat de man eerst nog de schuld stak op zijn eigen dochter, 14 jaar op het moment van de feiten. De jonge vrouw moest dan ook opnieuw verhoord worden.
 3. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch