beeld ter illustratie
Volledig scherm
beeld ter illustratie © Thomas Geuens

OverKophuis Oostende erkend door Vlaamse Overheid, stad breidt werking verder uit

OostendeHet OverKophuis in Oostende wordt erkend door de Vlaamse overheid. Dat maakte minister Wouter Beke (CD&V) bekend. Daardoor krijgt de laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren structurele steun. Het stadsbestuur en de vzw Habbekrats zullen de lokale werking versterken en de werking uitbreiden.

 1. Willy geeft zélf coronaprik aan zoon Dieter: “Deugddoend moment na het maandenlange gemis van contact en knuffels”
  PREMIUM
  Oostende

  Willy geeft zélf coronaprik aan zoon Dieter: “Deugddoend moment na het maandenlan­ge gemis van contact en knuffels”

  Bijzonder moment donderdagmiddag in het vaccinatiecentrum in Oostende, waar de gepensioneerde verpleegkundige Willy Lefevere meedraait als vrijwilliger. Toen hij vernam dat zijn zoon er z’n eerste coronavaccin zou krijgen, wilde hij Dieter graag verrassen door zélf de prik te zetten. “Een emotioneel moment, op weg naar wat meer contact”, glundert Willy, die zijn kinderen en kleinkinderen zo hard heeft gemist.
 2. Conservatorium en Kunstacademie aan Zee komen naar de klas met de Creabox
  Oostende

  Conservato­ri­um en Kunstacade­mie aan Zee komen naar de klas met de Creabox

  Heel wat Oostendse leerlingen volgen, naast het reguliere onderwijs, ook les in het Conservatorium en/of de Kunstacademie aan Zee. Elk jaar organiseert het deeltijds kunstonderwijs open dagen waar kandidaat-leerlingen kunnen kennismaken met het uitgebreide aanbod. Door corona konden die dagen twee jaar op rij niet doorgaan. Daarom ontwikkelden CAZ en KAZ een creabox vol muzische en creatieve activiteiten om kinderen warm te maken voor een artistieke opleiding.
 1. Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongelukte zal het zwaarste zijn”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongeluk­te zal het zwaarste zijn”

  Op 11 mei 2014 stond de wereld van Joeri Depuydt (29) uit Lombardsijde stil. Hij zat in Mexico toen hij vernam dat zijn geliefde broer Jeroen voor eeuwig 18 jaar zou blijven. Een triest verkeersongeval in Raversijde kostte hem het leven. Nu, zeven jaar later, is Joeri fysiek en emotioneel klaar voor dé uitdaging van zijn leven: de hele Belgische kustlijn aflopen. “Met de steun van Jeroen, zal me dat zeker lukken”, klinkt de sportieveling optimistisch. Een portret van een man die op een bijzondere manier de dood van zijn broer een plaats heeft gegeven.