Het Marien Station Oostende op Oosteroever ligt tussen de Buskruitstraat en Slipwaykaai.
Volledig scherm
Het Marien Station Oostende op Oosteroever ligt tussen de Buskruitstraat en Slipwaykaai. © TVA

Overheid trekt geldbuidel open om labo voor Vlaamse zeewetenschappers uit te breiden

OostendeDe Vlaamse overheid kent 945.000 euro extra steun toe aan het VLIZ, of Vlaams Instituut voor de Zee. Dat geld zal gebruikt worden om op Oosteroever het Marien Station Oostende, kortweg MSO, verder uit te bouwen. In dat laboratorium voor alle Vlaamse zeewetenschappers zoeken ze oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals het klimaatvraagstuk.

 1. Opnieuw kassierster bedreigd bij overval op buurtsupermarkt: “Dader struikelde en liet zijn pistool vallen toen hij wegvluchtte”
  PREMIUM
  Oostende

  Opnieuw kassier­ster bedreigd bij overval op buurtsuper­markt: “Dader struikelde en liet zijn pistool vallen toen hij wegvlucht­te”

  Een overvaller heeft zaterdagavond een kassierster van supermarkt Spar op de Gistelsesteenweg in Stene bedreigd met een pistool. De overvaller ging aan de haal met de inhoud van de kassa en sigaretten. Zaakvoerder Jurgen Declercq (49) achtervolgde de dief nog, maar de dader kon ontkomen. Het is al de tweede overval op een buurtsupermarkt in Stene in anderhalve maand. “Ik besefte toen dat het een kwestie van tijd was voor het ook bij ons zou gebeuren.”
 2. Sp.a blijft “zagen” over ‘trage coronasteun’ voor Oostendenaars: “Nog steeds ligt er 800.000 euro op het bureau van schepen Waldmann”
  Oostende

  Sp.a blijft “zagen” over ‘trage coronas­teun’ voor Oostende­naars: “Nog steeds ligt er 800.000 euro op het bureau van schepen Waldmann”

  Oppositiepartij sp.a-stadsmakers hamert opnieuw op de “trage uitkering van coronasteun” aan inwoners die getroffen zijn door de crisis. Oostende kreeg 990.000 euro van de hogere overheid om inwoners bij te staan die inkomsten verliezen of extra kosten hebben, maar volgens sp.a komt die steun niet bij de mensen terecht. “Eind december werd nog altijd maar 85.097 euro uitgekeerd”, vertelt fractieleider John Crombez. “Sp.a schetst een verkeerd beeld”, reageert schepen Natacha Waldmann (Groen).
 3. Streekfonds West-Vlaanderen roept bedrijven op laptops te schenken aan kansarme leerlingen
  West-Vlaanderen

  Streek­fonds West-Vlaanderen roept bedrijven op laptops te schenken aan kansarme leerlingen

  Onderwijsinstellingen vroegen vorig jaar via een projectoproep van het Streekfonds West-Vlaanderen financiële steun aan voor de uitbouw van digitaal afstandsonderwijs voor kansarme kinderen en jongeren. Door het grote aantal aanvragen kon toen niet in alle noden worden voorzien. Om daar nu toch aan tegemoet te komen, roepen het Streekfonds en de provincie bedrijven op hun gebruikte laptops aan scholen te schenken die eerder uit de boot vielen.
 1. Landbouwers vragen met lichtstoet aandacht voor hun stiel: “Gronden staan onder druk, vergunningstrajecten vaak problematisch”
  Oudenburg

  Landbou­wers vragen met lichtstoet aandacht voor hun stiel: “Gronden staan onder druk, vergun­ningstra­jec­ten vaak problema­tisch”

  Een opmerkelijke actie in Oudenburg, maandagavond. Daar organiseerde de Boerenbond samen met lokale boeren en tuinders een lichtstoet om ondernemingsruimte te vragen voor de sector. Lokale ondernemer Alexander Maenhoudt liet dan weer zijn nieuwe stal baden in het licht. “De schaarse landbouwgrond en de grote onzekerheid om vergunningen te krijgen, zetten lokale landbouwers en hun opvolgers onder druk”, zegt Joris Vande Vyvere van de Boerenbond
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen