Broer Guillaume en zus Charlotte van bakkerij Decock in de Langestraat in Oostende
Volledig scherm
PREMIUM
Broer Guillaume en zus Charlotte van bakkerij Decock in de Langestraat in Oostende © Benny Proot

Oudste bakkerij van Oostende bakt ze bruin op wereldkampioenschap: “Gescoord met onze ambachtelijke aanpak”

OostendeBakkerij Decock in de Langestraat is sinds 1855 (!) een naam die klinkt in Oostende en omstreken. En sinds vorige week mag je gerust ook zeggen in de wereld. Guillaume David (20), zevende generatie in het familieverhaal, eindigde zesde op het wereldkampioenschap Bakkerij in het Franse Nantes. Wij schuiven mee aan tafel om het bakkersgeheim te ontrafelen.

 1. Het Stadsatelier zal zich de komende jaren buigen over nieuwe invulling site oud zwembad
  oostende

  Het Stadsate­lier zal zich de komende jaren buigen over nieuwe invulling site oud zwembad

  Stad Oostende besliste eerder al om het oude zwembad te slopen en de historische site in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Tegen die beslissing werd beroep ingediend door vzw Dement en Archipel vzw. Een van de argumenten van de erfgoedorganisatie was de onduidelijkheid rond de toekomstplannen. Het Stadsatelier heeft nu de opdracht gekregen om de site van het oude zwembad vorm te geven. “En dat zijn voor alle duidelijkheid zeker geen appartementen, maar een open groene ruimte.”
 2. Artistiek directeur Peter Craeymeersch kijkt heel erg uit naar 15e editie van Filmfestival Oostende: “Eindelijk kunnen we tonen wat we in onze mars hebben”
  PREMIUM
  Oostende

  Artistiek directeur Peter Craey­meersch kijkt heel erg uit naar 15e editie van Filmfesti­val Oostende: “Eindelijk kunnen we tonen wat we in onze mars hebben”

  De 15e editie van Filmfestival Oostende begint eraan op vrijdagavond 27 januari. Met een recordaantal nieuwe Vlaamse series die in première gaan en heel wat gasten, wordt deze eerste volwaardige wintereditie er één om niet te vergeten. Artistiek directeur Peter Craeymeersch kijkt er dan ook heel erg naar uit. “Eindelijk kunnen we uitpakken met het filmfestival dat we voor corona hadden uitgetekend”, vertelt hij.