Een eerdere editie van Ostend Beach. Het festival gaat in augustus wel degelijk door.
Volledig scherm
Een eerdere editie van Ostend Beach. Het festival gaat in augustus wel degelijk door. © Foto Proot

Ostend Beach gaat wél nog door: “Voor ons zijn de maatregelen haalbaarder”

OostendeIn tegenstelling tot Pukkelpop gooien de organisatoren van dancefestival Ostend Beach, in augustus, de handdoek niet in de ring. “Voor ons is het haalbaarder om de maatregelen rond coronatesten na te leven", zegt Kevin Beirens.

 1. 12 nieuwe infopunten en een kunstproject. Zo werkt Oostende aan een dementievriendelijke stad
  Oostende

  12 nieuwe infopunten en een kunstpro­ject. Zo werkt Oostende aan een dementie­vrien­de­lij­ke stad

  Vandaag hebben 122.000 mensen in Vlaanderen een of andere vorm van dementie. In Oostende is er bovendien het probleem van de dubbele vergrijzing, waarbij niet enkel de eigen bevolking ouder wordt, maar ook heel wat tweedeverblijvers zich op latere leeftijd aan zee komen vestigen. Er wordt dan ook verwacht dat het aantal mensen met dementie nog zal toenemen. De stad wil daarom het bewustzijn rond de ziekte vergroten. Dat doen ze door enerzijds nieuwe infopunten op te zetten, maar ook door het project Head Turning.
 2. Kursaal klaar om te knallen... Al wachten toeschouwers nog wat af: “De ticketverkoop van nieuwe shows verloopt aarzelend”
  Oostende

  Kursaal klaar om te knallen... Al wachten toeschou­wers nog wat af: “De ticketver­koop van nieuwe shows verloopt aarzelend”

  Wie de voorbije maanden in Kursaal Oostende was, pikte geen voorstelling mee, maar een coronaprik. Dat is - zo goed als - voorbij: tijd voor muziek en shows! Er staan 40 evenementen op de agenda in het najaar, waarvan 20 procent nieuw. Vreemde vaststelling: de ticketverkoop van nieuwe voorstellingen verloopt aarzelend. “De mensen moeten het blijkbaar opnieuw gewoon worden", zegt Pieter De Wulf van Comedyshows.