DJ Yves V op Ostend Beach
Volledig scherm
DJ Yves V op Ostend Beach © Stijn Vandamme

Organisatie Ostend Beach wacht gesprek met politie af voor eventuele extra maatregelen tegen ‘needle’ spiking’

OostendeHet fenomeen ‘needle spiking’ wordt meer en meer een issue onder festivalorganisator. Maar hoe bereid je je daar op voor? Is dat überhaupt mogelijk? Bij Ostend Beach wachten ze overleg met de politie af. “Maar sowieso is er al heel veel security aanwezig en wordt het festivalterrein continu gemonitord met camera’s”, zegt organisator Kevin Beirens. 

 1. Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”
  PREMIUM
  Kortrijk/Brugge/Oostende

  Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”

  Een primeur voor het Belgisch kampioenschap offshore powerboat racing, waarvan komend weekend de tweede manche in Oostende is. Julie Labeeuw (35) uit Kortrijk is er de enige vrouwelijke copilote in België en neef Quentin Deraedt (17) uit Brugge is de jongste piloot van Europa in zijn klassement. “Mensen stappen naar mij toe en zeggen vaak ‘Alé kind, dat jij dat durft’”, glimlacht Julie.
 2. Oostendse buurtbewoners protesteren tegen padelveld: “Hoe is dat mogelijk, er is nog geen bouwaanvraag ingediend”
  Oostende

  Oostendse buurtbewo­ners proteste­ren tegen padelveld: “Hoe is dat mogelijk, er is nog geen bouwaan­vraag ingediend”

  Een zestiental bewoners van de woonwijk Baanhof en Stuiverstraat in Oostende kwamen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten tegen een site met een tiental padelvelden. Geluidsoverlast en verkeersdrukte zijn de voornaamste bezorgdheden. Schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys (Open VLD) zit ermee verveeld: “Er is nog geen dossier maar wel al protest. Pas als we weten wat de plannen zijn kunnen we argumenteren.”
 1. Dierenasiel vraagt om geen luide concerten meer te organiseren in het Maria Hendrikapark: Hoe moet het verder met evenementen in ‘t Bosje?
  PREMIUM
  Oostende

  Dieren­asiel vraagt om geen luide concerten meer te organise­ren in het Maria Hendrika­park: Hoe moet het verder met evenemen­ten in ‘t Bosje?

  Het voorbije weekend ging het Sinner’s Day Summer-festival door in het Maria Hendrikapark, ’t Bosje. Het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust ligt vlak naast het festivalterrein en kon vaststellen dat de luide muziek veel stress veroorzaakt bij de dieren. “De dieren hebben drie dagen afgezien, we hopen dat hier lessen uit getrokken worden en dat evenementen met luide muziek op deze plaats in de toekomst verboden worden.” Het asiel heeft ook een filmpje gemaakt om te tonen hoeveel stress de dieren ervaren.