Steekpartij in de Dokter Verhaeghestraat in Oostende
Volledig scherm
Steekpartij in de Dokter Verhaeghestraat in Oostende © Bart Boterman

Opnieuw steekpartij in Oostende: toestand van slachtoffer (33) stabiel na operatie. “Gaat om geïsoleerde incidenten”

OostendeIn de Dokter Verhaeghestraat in Oostende, in de wijk Westerkwartier, is dinsdag rond 16 uur een man (33) neergestoken. Het slachtoffer vocht voor zijn leven en is intussen geopereerd. Zijn toestand zou stabiel zijn. Twee verdachten zijn opgepakt.

 1. RESTOTIP. Het succesverhaal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introduceerde in Oostende
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Het succesver­haal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introdu­ceer­de in Oostende

  Hawaï in een kommetje, zo kun je een pokébowl eenvoudig omschrijven. Het zijn de mensen van Ohana Pokébowls op de Groentemarkt die het gerecht in Oostende introduceerden, iets meer dan twee jaar geleden. De kommetjes groenten, rauwe vis en plakrijst blijken een enorm succesverhaal, want half Oostende is intussen verknocht aan de pokébowls. Een ex-werknemer ging zelfs met het concept lopen en nam de naam klakkeloos over. Hoog tijd om zelf eens te proeven.
 2. REPORTAGE. “We durven opnieuw te bewegen”: Michèle maakt les salsa toegankelijk voor blinden en slechtzienden
  PREMIUM
  Oostende

  REPORTAGE. “We durven opnieuw te bewegen”: Michèle maakt les salsa toeganke­lijk voor blinden en slechtzien­den

  Tijdens haar lessen heet Michèle Martens – die al twaalf jaar een school voor Latijns-Amerikaanse dansen uitbaat – iedereen welkom, maar ze heeft extra aandacht voor mensen met een visuele beperking. In plaats van enkel voor te tonen welke pasjes moeten worden gezet, ontwikkelde Michèle een techniek waarbij horen en voelen centraal staat. Dinsdag proefden de leden van Oogatelier Oostende van vzw Licht en Liefde van de salsales. Of we benieuwd waren? Zeker en vast.