De brandweerlieden ontsmetten de eigen kledij nadat ze waren binnengegaan in het gebouw.
Volledig scherm
De brandweerlieden ontsmetten de eigen kledij nadat ze waren binnengegaan in het gebouw. © Bart Boterman

Opnieuw poederbrief aangekomen bij De Oostendse Haard: “Erg schrikwekkend voor onze medewerkers”

OostendeBij de sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard is maandagmorgen opnieuw een poederbrief aangekomen. Directrice Vanessa Vens opende de enveloppe en moest uit voorzorg even naar het ziekenhuis. In afwachting van de komst van de civiele bescherming mocht niemand het gebouw binnen en buiten. “Mensen die verantwoordelijkheid in een publieke functie opnemen en hun personeel lijken steeds vaker een doelwit”, stelt burgemeester Bart Tommelein.

 1. Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoedelijk om een transmigrant”
  Gistel/Middelkerke

  Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoede­lijk om een transmi­grant”

  Op de E40/A18 in Gistel is vrijdagnacht een persoon overleden bij een ongeval. Het slachtoffer werd volgens het Brugse parket aangereden door meerdere voertuigen en stierf ter plaatse. “Vermoedelijk gaat het om een transmigrant”, klinkt het. Volgens burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey (Open Vld) gaan in de buurt van de parking van Westkerke op korte termijn werken van start die de situatie er veiliger moeten maken.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.