Oostende maakte van armoedebestrijding een prioriteit, al blijft het percentage kansarmoede hoog.
Volledig scherm
Oostende maakte van armoedebestrijding een prioriteit, al blijft het percentage kansarmoede hoog. © LBB

Opnieuw minder kansarmoede bij Oostendse kinderen, maar nog steeds veel in vergelijking met Vlaanderen

OostendeHet percentage kinderen dat in Oostende in kansarmoede leeft, is voor het tweede jaar op rij gedaald. “We hopen dat we op de goede weg zijn”, zeggen burgemeester Bart Tommelein en schepen voor Armoedebestrijding Natacha Waldmann. “Maar we zijn er nog lang niet”, beseffen ze. Want het percentage voor de stad Oostende ligt nog steeds bij de hoogste in Vlaanderen.

  1. REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hinder: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”
    PREMIUM
    Koksijde

    REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hin­der: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”

    Diep in de Belgische Noordzee liggen 280 gekende scheepswrakken op de bodem, elk met hun eigen schrijnend verhaal. Een aantal ontdek je tijdens de tentoonstelling ‘Geheimen van de Noordzee’ in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Wij reconstrueren het verhaal van het eerste Belgische lichtschip West-Hinder. De ironie wil dat het vaartuig andere schepen moest verwittigen voor het gevaar van de zandbank waar het voor anker lag. En toen was er een botsing met een Duits stoomschip in de nacht van 12 op 13 december 1912 met rampzalige gevolgen.