Michiel Rabaey van Storm
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Rabaey van Storm © Benny Proot

Opnieuw geen Michelinster voor een Oostends restaurant: “Dit gastronomisch verhaal is niet in één, twee, drie geschreven.”

OostendeMaandag werden de Michelinsterren uitgedeeld. In Oostende leefde hier en daar de hoop dat ook een Oostendse zaak een ster zou binnenrijven, maar dat is niet het geval. Er is ook geen enkele zaak meer met een Bib Gourmand in de culinaire gids. Bistro Mathilda was de laatste in de lijst, maar volgens uitbater Luc Declerck was het niet meer haalbaar om voor de prijs van 39 euro een kwalitatieve menu aan te bieden. Toch is de stad ervan overtuigd dat die felbegeerde sterren er wel zullen komen.

  1. Zo wil stad Oostende wijk Westerkwartier laten bruisen: “Wellington Golf stelt een stuk grond ter beschikking van de bewoners”
    PREMIUM
    Oostende

    Zo wil stad Oostende wijk Westerkwar­tier laten bruisen: “Wellington Golf stelt een stuk grond ter beschik­king van de bewoners”

    Door Westerkwartier, de grootste en meest diverse wijk van Oostende, laat de stad een frisse wind waaien. Het kreeg daarvoor een Vlaamse subsidie van 800.000 euro om kwetsbare wijken aan te pakken. Een eerste reeks acties is aangekondigd. “Deze buurt staat voor heel wat uitdagingen”, zegt burgemeester Bart Tommelein. Wellington Golf en woonzorgcentrum A. Lacourt springen mee op de kar.