Burgemeester Bart Tommelein en korpschef Philip Caestecker.
Volledig scherm
Burgemeester Bart Tommelein en korpschef Philip Caestecker. © Bart Boterman

Opnieuw forse investering in politie Oostende: 21 extra vacatures én miljoen euro, onder meer om cybercriminelen te klissen

OostendeDe lokale politie van Oostende breidt nog maar eens uit met 21 extra personeelsleden en investeert voor een miljoen euro in nieuw materieel, onder meer voertuigen voor de strandpolitie en technologie om cybercrime aan te pakken. Dat blijkt uit de politiebegroting voor 2022. “We blijven hard inzetten op veiligheid", zegt burgemeester Bart Tommelein. 

  1. Kleinzoon Stephan trekt met DNA naar Polen op zoek naar laatste rustplaats verzetsstrijder Fritz Vincke
    PREMIUM
    Bredene

    Kleinzoon Stephan trekt met DNA naar Polen op zoek naar laatste rustplaats verzets­strij­der Fritz Vincke

    “Wat is er gebeurd met mijn opa Fritz Vincke, verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog? Het is een obsessie voor me geworden.” Kleinzoon Stephan (54) pende al een groot stuk van het bijzondere verhaal over zijn grootouders neer, maar bleef koortsachtig verder zoeken én trok zelfs naar Polen om zijn DNA af te staan. Hij ontdekte intussen dat Fritz zo goed als zeker in een van de massagraven bij het concentratiekamp Gross-Rosen ligt. In een bureau, dat al ruim 50 jaar niet meer was geopend, vond hij ook een heel klein, maar levensbelangrijk briefje van zijn grootvader.