Woonzorgcentrum De Boarebreker.
Volledig scherm
Woonzorgcentrum De Boarebreker. © Benny Proot

Opnieuw extra besmettingen in Oostends rusthuis: bewoners en personeel worden nu wél allemaal getest

Van alle bewoners en personeelsleden van woonzorgcentrum De Boarebreker wordt nu toch opnieuw nagegaan of ze Covid-19 hebben, nadat woensdag weer twee positieve testen zijn vastgesteld. Eerder bleken al 34 bewoners en personeelsleden besmet met het virus. Drie bewoners zijn ondertussen overleden. Het WZC stond de voorbije week al in het midden van een politieke rel, omdat werknemers na de eerste coronabesmettingen niet allemaal opnieuw getest werden. In de tussentijd gebeurde dat ook niet.

  1. REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hinder: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”
    PREMIUM
    Koksijde

    REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hin­der: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”

    Diep in de Belgische Noordzee liggen 280 gekende scheepswrakken op de bodem, elk met hun eigen schrijnend verhaal. Een aantal ontdek je tijdens de tentoonstelling ‘Geheimen van de Noordzee’ in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Wij reconstrueren het verhaal van het eerste Belgische lichtschip West-Hinder. De ironie wil dat het vaartuig andere schepen moest verwittigen voor het gevaar van de zandbank waar het voor anker lag. En toen was er een botsing met een Duits stoomschip in de nacht van 12 op 13 december 1912 met rampzalige gevolgen.