Bird biedt voortaan opnieuw deelsteps aan in Oostende.
Volledig scherm
Bird biedt voortaan opnieuw deelsteps aan in Oostende. © LBB

Opnieuw deelsteps in Oostende: “Ze lossen het ‘last mile’-probleem op”

OostendeVoortaan kan je weer in de stad rondtoeren op een deelstep. De deelsteps deden in 2019 voor het eerst hun intrede en werden toen veel gebruikt. Door de overname van de Duitse firma Circ door het Amerikaanse bedrijf Bird en de coronacrisis werd het project tijdelijk stopgezet, maar nu blaast Stad Oostende de deelsteps nieuw leven in met Bird.

 1. Matthieu Bonne krijgt de Platina Eend voor sportverdienste van het jaar in thuisgemeente
  Bredene

  Matthieu Bonne krijgt de Platina Eend voor sportver­dien­ste van het jaar in thuisge­meen­te

  De Platina Eend gaat elk jaar naar een Bredenaar die het afgelopen jaar de beste sportprestatie heeft neergezet. Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt. De keuze lag dit jaar voor de hand en ging naar Matthieu Bonne. Hij zwom immers in 2019 al het kanaal over in een recordtijd en vorig jaar zoom hij als eerste ooit de kustlijn af. Bonne wordt vooral geprezen omdat hij een voorbeeld is voor veel mensen op vlak van doorzetting.
 2. ASSISEN. Jonckheere (32) nam jarenlang daklozen in huis: "Maar nu wordt hij door iedereen genegeerd”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Jonckheere (32) nam jarenlang daklozen in huis: "Maar nu wordt hij door iedereen genegeerd”

  Ondanks z'n eigen drugsverslaving bood Tommy Jonckheere (32) andere kwetsbare mensen in Oostende een helpende hand aan. Albert Boedts, vrijwilliger in buurthuis Oud Hospitaal, vertelde tijdens z'n getuigenis in het Brugse assisenhof dat de beschuldigde al jarenlang daklozen opving. “Toen ik de feiten vernam, dacht ik dan ook eerst dat Tommy slachtoffer geworden was", vertelde hij. Samen met Tommy’s moeder hield de man een waar pleidooi voor Jonckheere.