Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Openbare toiletten in Oostende langer open, ook extra wc’s op Wapenplein en zeedijk

OostendeDoor de verplichte sluiting van cafés en restaurants heeft de stad Oostende beslist om de openingstijden van de openbare toiletten aan te passen én extra openbare wc’s te plaatsen.

 1. Familie Deschildre heeft met Zwienemutsen nu al vijf erkende streekproducten
  Oostende

  Familie Deschildre heeft met Zwienemut­sen nu al vijf erkende streekpro­duc­ten

  De VLAM (Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing) heeft de Zwienemutsen van Karel en Willy Deschildre erkend als streekproduct. Deschildre Streekproducten zette samen met ervaren beenhouwers een oud recept van ‘zwienemutsen’ op punt waardoor een stukje culinair erfgoed uit Oostende en West-Vlaanderen blijft bestaan. Het is al het vijfde streekproduct voor de culinaire ambassadeurs. “Geen enkele zaak in Vlaanderen doet het beter, daar zijn we wel trots op.”
 2. Hetty Helsmoortel (34), van kankeronderzoeker tot muze voor jonge nerds: “Dit is een droom. Ik heb al vijf ideeën voor boeken op mijn wachtlijst”
  PREMIUM
  Oostende

  Hetty Helsmoor­tel (34), van kankeron­der­zoe­ker tot muze voor jonge nerds: “Dit is een droom. Ik heb al vijf ideeën voor boeken op mijn wachtlijst”

  Hetty Helsmoortel (34) is op korte tijd uitgegroeid van de kankeronderzoekster die het goed kan uitleggen op radio en televisie tot een echte entertainer die je honger doet krijgen naar wetenschap. De Oostendse vertelt boeiende verhalen over moeilijke onderwerpen en opent zo een academische wereld naar het grote publiek. Sinds maart focust ze zich volledig op het schrijven van voorstellingen tot doeboeken voor kleine nerds, samen met Lieven Scheire en Henk Rijckaert. En het vat vol ideeën is nog lang niet leeg. “Dit is echt een droom die uitkomt. Ik word elke dag met een glimlach wakker, omdat ik leuke dingen mag doen.”
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?