Jasna Ameye met haar zeebeschuiten.
Volledig scherm
Jasna Ameye met haar zeebeschuiten. © Benny Proot

Oostendse zeebeschuit van Bakkerij Riviera: “Ooit geschikt als proviand op zee, nu vooral populair als gezonde snack”

De Oostendse zeebeschuit was ooit populair bij vissers omdat het langer houdbaar is dan brood. Bakkerij Riviera op de Torhoutsesteenweg bakt het koekje al sinds 1962 en ook de tweede generatie zette de traditie verder tot vandaag. Nu wordt de koek vooral gekocht als gezonde snack.

0 reacties

 1. Van Venetiaans Carnaval tot een huiskamerfestival: onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Kust

  Van Venetiaans Carnaval tot een huiskamer­fes­ti­val: onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor het weekend van 4 en 5 februari? Wij helpen je die graag maken. Want zowel zaterdag als zondag is er voor jong en oud heel wat te beleven in Brugge en aan de kust. Zo kan je in de Brugse binnenstad ontdekken waarom de stad zijn bijnaam van ‘Venetië van het Noorden’ niet gestolen heeft tijdens het Venetiaans Carnaval. Of wat te denken van een huiskamervoorstelling in Oostende? Vijf weekendtips op een rij.
 1. PFAS aangetroffen in zeeschuim aan onze kust: “Kinderen gaan er best niet mee spelen”
  Kust

  PFAS aangetrof­fen in zeeschuim aan onze kust: “Kinderen gaan er best niet mee spelen”

  Onderzoek in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid toont aan dat PFAS aanwezig is in wisselende concentraties in zeeschuim. Kustgangers hoeven zich volgens het agentschap evenwel geen zorgen te maken. Zolang je het zeeschuim niet in grotere hoeveelheden inslikt of er langdurig contact mee hebt, is het risico op te veel opname van PFAS zeer beperkt. “Maar het is wel aan te bevelen om het zeeschuim niet in te slikken en kinderen niet te laten spelen in het zeeschuim", zegt woordvoerder Joris Moonens.