Hayk Terterian maakte zich schuldig aan talrijke verkrachtingen en zware mishandelingen in het centrum van Oostende in de periode van oktober 2011 tot en met augustus 2012.
Volledig scherm
Hayk Terterian maakte zich schuldig aan talrijke verkrachtingen en zware mishandelingen in het centrum van Oostende in de periode van oktober 2011 tot en met augustus 2012. © rv

Oostendse serieverkrachter uitgeleverd aan ons land, maar proces wordt wéér uitgesteld

OostendeHet proces tegen de Oostendse serieverkrachter Hayk Terterian (32) is nog maar eens uitgesteld. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat de man enkele weken geleden is uitgeleverd aan ons land. De dertiger met Armeense roots tekent in de Brugse rechtbank verzet aan tegen de 25 jaar cel die hij in 2015 kreeg voor een reeks verkrachtingen in Oostende. Hij stond op de ‘Belgium’s most wanted’-lijst nadat hij al zes jaar spoorloos was.

 1. WEEKENDTIPS. Warme gezelligheid en een bezoek van de Sint: vijf weekendtips aan de kust en in Brugge
  PREMIUM
  Nieuwpoort, Diksmuide, Brugge, Oostende, Gistel, De Panne

  WEEKEND­TIPS. Warme gezellig­heid en een bezoek van de Sint: vijf weekend­tips aan de kust en in Brugge

  Het laatste weekend van november is er ééntje dat hangt tussen de Sintsfeer en de eerste kerstactiviteiten. Als je geen zin hebt om het hele weekend te luieren in de zetel dan helpen we je graag verder met een gevarieerde portie inspiratie. Zowel de brave kinderen als gezinnen, hobbyisten en de cultuurliefhebbers vinden er hun gading.
 2. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

  De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.