De Koninklijke Stallingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Koninklijke Stallingen. © Benny Proot

Oostendse Schuttersgilde reageert op heisa Koninklijke Schenking:
“Wij horen of zien ze niet. Alle correspondentie gebeurt per brief”

Het dossier rond de Koninklijke Schenking en de bijhorende bezittingen maakt heel wat los. De KS beheert over heel België minstens 82 gronden en gebouwen. Daarbij zijn niet alleen sprookjesachtige kastelen, maar bijvoorbeeld ook het schutterslokaal van de Oostendse gilde Sint-Sebastiaan. “Veel horen we de mensen van de Koninklijke Schenking niet”, vertelt Marc Vandepoele, voorzitter van de gilde.

2 reacties

 • willem merken

  2 jaar geleden
  Ik hoor mijn huisbaas ook niet zolang ik elke maand braaf mijn huishuur betaal.
 • Jos Brems

  2 jaar geleden
  Als VRT , Knack en De Tijd een grotere zaak willen onderzoeken dan stel ik voor om de totaalkost van de migratie eens in kaart te brengen. Want zo'n onderzoek over die paar miljoen onkosten van de Koninklijle Schenking lijkt verdacht veel op een rookgordijn om veel grotere zaken, zoals migratie, te camoufleren.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.