De Koninklijke Stallingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Koninklijke Stallingen. © Benny Proot

Oostendse Schuttersgilde reageert op heisa Koninklijke Schenking:
“Wij horen of zien ze niet. Alle correspondentie gebeurt per brief”

Het dossier rond de Koninklijke Schenking en de bijhorende bezittingen maakt heel wat los. De KS beheert over heel België minstens 82 gronden en gebouwen. Daarbij zijn niet alleen sprookjesachtige kastelen, maar bijvoorbeeld ook het schutterslokaal van de Oostendse gilde Sint-Sebastiaan. “Veel horen we de mensen van de Koninklijke Schenking niet”, vertelt Marc Vandepoele, voorzitter van de gilde.

2 reacties

 • willem merken

  1 jaar geleden
  Ik hoor mijn huisbaas ook niet zolang ik elke maand braaf mijn huishuur betaal.
 • Jos Brems

  1 jaar geleden
  Als VRT , Knack en De Tijd een grotere zaak willen onderzoeken dan stel ik voor om de totaalkost van de migratie eens in kaart te brengen. Want zo'n onderzoek over die paar miljoen onkosten van de Koninklijle Schenking lijkt verdacht veel op een rookgordijn om veel grotere zaken, zoals migratie, te camoufleren.
 1. Grafsteen van ridder werd gerestaureerd in St Annakerk van Stene. “We blijven zoeken naar de identiteit van de ridder uit 1320"
  Oostende

  Grafsteen van ridder werd gerestau­reerd in St Annakerk van Stene. “We blijven zoeken naar de identiteit van de ridder uit 1320"

  De grafsteen die gevonden werd van een ridder in de Sint-Annakerk in Stene is volledig gerestaureerd. Het grafzerk dateert waarschijnlijk uit 1320 en is voortaan te bezoeken. In de gravures valt duidelijk de tekening van een schild te zien. Achteraan de kerk ligt een tweede grafsteen, vermoedelijk van de vrouw en kinderen van de ridder. De identiteit is nog altijd een raadsel, maar dat het om een hooggeplaatste persoon ging staat wel vast. De Kerkraad, die de restauratie, liet uitvoeren zoekt ondertussen verder in de archieven naar aanwijzingen. “Er is weinig informatie over deze periode, maar we hopen het antwoord toch ooit te vinden.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing