Kim Puystjens met een verse lading oesters.
Volledig scherm
Kim Puystjens met een verse lading oesters. © Benny Proot

Oostendse oesters van Aquacultuur: “Het water van
de Spuikom bepaalt de zachte smaak”

De familie Puystjens kweekt al 24 jaar oesters in de Spuikom, wat een uniek Belgisch product oplevert. De bvba Aquacultuur Oostende is ook de enige kwekerij in België die de Ostendaise oester kweekt.

1 reactie

 • Yves Viérin

  3 jaar geleden
  Die Oostendse oester bestaat veel langer dan 24 jaar. Oesterputten halewyck Oostende was hiermee begonnen meer dan 50jaar geleden. Inderdaad een top streekproduct. Proficiat doe zo voort !
 1. "Eén van de grootste drugslabo's ooit in België": tot 12 jaar cel gevraagd voor drugsbende die meer dan 2 ton speed kon maken in oude varkensstal
  PREMIUM
  Lendelede/Oostende/Brugge

  "Eén van de grootste drugsla­bo's ooit in België": tot 12 jaar cel gevraagd voor drugsbende die meer dan 2 ton speed kon maken in oude varkens­stal

  Aanvankelijk was het plan om er een cannabisplantage in te richten, maar de varkensurine had de stal daarvoor onbruikbaar gemaakt. Een drugsbende besliste dan maar om in de loods in Lendelede een speedlabo te installeren. Wat speurders er in september 2020 aantroffen, tartte alle verbeelding. Hoe professioneel de bende het aanpakte, bleek op het proces.