Kim Puystjens met een verse lading oesters.
Volledig scherm
Kim Puystjens met een verse lading oesters. © Benny Proot

Oostendse oesters van Aquacultuur: “Het water van
de Spuikom bepaalt de zachte smaak”

De familie Puystjens kweekt al 24 jaar oesters in de Spuikom, wat een uniek Belgisch product oplevert. De bvba Aquacultuur Oostende is ook de enige kwekerij in België die de Ostendaise oester kweekt.

1 reactie

 • Yves Viérin

  2 jaar geleden
  Die Oostendse oester bestaat veel langer dan 24 jaar. Oesterputten halewyck Oostende was hiermee begonnen meer dan 50jaar geleden. Inderdaad een top streekproduct. Proficiat doe zo voort !
 1. Wielrenners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Knokke/Blankenberge/Koksijde/Diksmuide

  Wielren­ners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor komend weekend en zin in een leuk uitstapje met je gezin, familie of vrienden? Wij maken het je makkelijk en lijsten opnieuw vijf weekendtips op voor zaterdag 18 en zondag 19 september. Van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge tot een Plattelandsdag in Diksmuide. Of misschien hang je liever de speurneus uit?
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Viktors Grote Ruiltocht brengt 8.500 euro op voor Oostends dierenasiel: “Alle beetjes helpen voor onze nieuwbouw”
  Oostende

  Viktors Grote Ruiltocht brengt 8.500 euro op voor Oostends dieren­asiel: “Alle beetjes helpen voor onze nieuwbouw”

  Het begon met een ei en eindigde met een marmeren beeld waarop 8.500 euro werd geboden. Dat geld, de opbrengst van de Grote Ruiltocht die Viktor Verhulst samen met de 8-jarige Engelse bulldog Nischie hield, gaat naar dierenasiel Het Blauwe Kruis Kust in Oostende. Voorzitter Fabrice Goffin (50) is dankbaar met het oog op een nieuwbouw. En heeft goed nieuws over Nischie te melden.