TVA
Volledig scherm
© TVA

Oostends zorgpersoneel krijgt dit najaar een gratis vlucht van Noordzee vliegclub en Luchthaven Oostende-Brugge bedanken

OostendeDe Noordzee Vliegclub en de Luchthaven Oostende-Brugge zullen 72 zorgmedewerkers een gratis vlucht aanbieden boven hun eigen streek. De luchthaven en de vliegclub willen op die manier het zorgpersoneel bedanken voor hun uitzonderlijke inzet tijdens de pandemie.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Bouwvergunning voor nieuw dierenasiel verloopt na twee jaar discussie over financiering. “Stadsbestuur is onbetrouwbaar”
  oostende

  Bouwvergun­ning voor nieuw dieren­asiel verloopt na twee jaar discussie over financie­ring. “Stadsbe­stuur is onbetrouw­baar”

  Volgende week verloopt de bouwvergunning die vzw Blauw Kruis van de kust gekregen had om een nieuw dierenasiel te bouwen. Twee jaar geleden werd de vergunning afgegeven, maar de stad kwam niet over de brug met het resterende budget dat door het vorige schepencollege was beloofd. Een jaar geleden werd een bemiddelaar aangesteld om het dossier uit het slop te trekken, maar dit leverde nog geen resultaten op. In het dierenasiel zijn ze het meer dan beu. “We hebben nog geen enkel concreet voorstel gekregen om tot een oplossing te komen”, zegt voorzitter Fabrice Goffin.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Slaapt u ook zalig op een handgemaakte matras van Pepijn en zijn team? “We werken voor merken en zijn daarom zelf niet zo bekend”
  Oostende

  Slaapt u ook zalig op een handgemaak­te matras van Pepijn en zijn team? “We werken voor merken en zijn daarom zelf niet zo bekend”

  Decorte - Handcrafted Matresses uit Oostende heeft het Handmade in Belgium-label van Unizo gekregen. In het bedrijf met zeven medewerkers maken ze matrassen volledig ambachtelijk. Zaakvoerder Pepijn Decorte (35) nam destijds een matrassenfabriek – die toevallig al zijn achternaam droeg – over. “Het is arbeidsintensief, inderdaad, maar we zijn trots op ons ambacht.”