Er wordt extra gevaccineerd tussen kerst en Nieuwjaar.
Volledig scherm
Er wordt extra gevaccineerd tussen kerst en Nieuwjaar. © Benny Proot

Oostends vaccinatiecentrum blijft dan toch open tussen kerst en Nieuwjaar: registreer je op QVAX

Oostende, MiddelkerkeIn het vaccinatiecentrum in de Northlaan in Oostende, waar zowel Oostendenaars als Middelkerkenaars ingeënt worden, zijn al meer dan 30.000 boosterprikken gezet. Aanvankelijk zou het centrum tussen kerst en Nieuwjaar sluiten, maar nu blijft het toch open op 28 en 30 december.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Vlaamse softwarebedrijf ZoraBots haalt opnieuw miljoenencontract binnen

  Vlaamse softwarebe­drijf ZoraBots haalt opnieuw miljoenen­con­tract binnen

  Na een eerste internationaal contract in Saudi-Arabië sluit het Oostendse softwarebedrijf ZoraBots vandaag een tweede groot contract af in het buitenland. Het Canadese Arco Information sluit een miljoenendeal met ZoraBots voor de aankoop en herverdeling van ZBOS licenties en services de komende vijf jaar. “Dit is de volgende grote stap voor ons bedrijf”, lichten CEO’s Tommy Deblieck en Fabrice Goffin toe.
  Oostende