Björn Anseeuw, Bart Tommelein en Wouter De Vriendt mogen de komende jaren opnieuw naar Brussel. Anseeuw en De Vriendt zullen elkaar terugzien in de kamer, Bart Tommelein blijft in het Vlaams Parlement
Volledig scherm
Björn Anseeuw, Bart Tommelein en Wouter De Vriendt mogen de komende jaren opnieuw naar Brussel. Anseeuw en De Vriendt zullen elkaar terugzien in de kamer, Bart Tommelein blijft in het Vlaams Parlement © BELGA

Oostendenaars behouden positie in Brussel, één nieuwkomer voor Vlaams Belang

Oostende zal opnieuw heel wat vertegenwoordigers afleveren naar Brussel, maar toch zijn er ook enkele verrassingen. Opvallend is onder meer dat de grote kopmannen ook in eigen stad moeten inleveren ten voordele van het Vlaams Belang. PVDA met de Oostendse Ilona Vandenberghe kon wel groeien, maar niet genoeg om een zetel te veroveren.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Rechter geeft winkeldievegge die politie aanviel veeg uit de pan: “Geweld tegenover veiligheidsdiensten wordt te snel gebanaliseerd”
  Oostende

  Rechter geeft winkeldie­veg­ge die politie aanviel veeg uit de pan: “Geweld tegenover veilig­heids­dien­sten wordt te snel gebanali­seerd”

  Een 30-jarige winkeldievegge uit Oostende heeft vier maanden cel gekregen voor weerspannigheid tegenover de politie. De vrouw trapte en spuwde naar agenten, die daarbovenop nog eens bedreigd werden door haar vader en broer. Tot groot ongenoegen van de rechter. “Geweld tegenover veiligheidsdiensten wordt te snel gebanaliseerd”, schreef hij in z’n vonnis.
 3. Familie Deschildre heeft met Zwienemutsen nu al vijf erkende streekproducten
  Oostende

  Familie Deschildre heeft met Zwienemut­sen nu al vijf erkende streekpro­duc­ten

  De VLAM (Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing) heeft de Zwienemutsen van Karel en Willy Deschildre erkend als streekproduct. Deschildre Streekproducten zette samen met ervaren beenhouwers een oud recept van ‘zwienemutsen’ op punt waardoor een stukje culinair erfgoed uit Oostende en West-Vlaanderen blijft bestaan. Het is al het vijfde streekproduct voor de culinaire ambassadeurs. “Geen enkele zaak in Vlaanderen doet het beter, daar zijn we wel trots op.”
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance