Rik Vernack behaalde de derde plaats op het WK Hillclimb in Engeland met een hoge bi
Volledig scherm
Rik Vernack behaalde de derde plaats op het WK Hillclimb in Engeland met een hoge bi © rv

Oostendenaar haalt derde plaats op WK Hillclimb met zijn hoge bi. “Je ziet de wereld anders als je zo hoog zit op een fiets”

Rik Vernack (49) uit Oostende behaalde afgelopen weekend weekend de derde plaats op het WK Hillclimb en de vierde plaats op het Brits Kampioenschap met zijn hoge bi, een type fiets met een heel groot voorwiel en een heel klein achterwiel. Trainen heeft hij niet echt gedaan, op een fietsvakantie na, maar afzien des te meer. “Vijf kilometer bergop zonder versnelling is echt wel keihard stampen.”

  1. Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvolle partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”
    Oostende

    Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvol­le partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”

    Restaurant Histoires d’O pakt opnieuw elke week uit met een andere partybox om de verplichte sluiting op te vangen. Tijdens de vorige lockdown brachten ze er 4.000 (!) aan de man. De boxen voor dit weekend, 250 stuks, zijn al meteen uitverkocht. “We proberen onze klanten het gevoel te geven van op restaurant gaan, maar dan thuis”, vertelt Kevin Beirens. Naast lekkere gerechten - iemand een dessertje van Olivier Willems, kersvers chocolatier van het jaar bij Gault&Millau – vind je er kortingsbonnen van handelaars. En zelfs een exclusieve dj-mix. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.