Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benny Proot

Oostende trekt wijken in om vaccinatiegraad te verhogen: “Zo'n 5.000 inwoners lieten zich nog niet inenten”

OostendeIn de sociale kruidenier Antenne op de Torhoutsesteenweg in Oostende wordt op 5 en 26 augustus een laagdrempelige open vaccinatiedag georganiseerd. Inwoners die zich nog niet lieten vaccineren, kunnen na inschrijving ook hier terecht om alsnog een prikje te halen. Stad Oostende hoopt zo mensen te overhalen die niet zo makkelijk via de klassieke weg te bereiken zijn.

 1. Van Bachten de Kupe tot Het Zwin: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Bachten de Kupe tot Het Zwin: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Minnewaterpark in Brugge tot het kasteel van Rumbeke: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.