Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Oostende trekt 3 miljoen euro uit voor klimaatplan

OostendeOm het klimaatplan ‘Leefbaar Oostende’ te realiseren heeft Oostende bijna drie miljoen euro extra middelen vrijgemaakt. De stad wil mensen een duwtje in de rug geven om hun woning of bedrijf te laten renoveren en stimuleren om zich op een duurzame manier te verplaatsen.

 1. Horecaondernemers opgetogen over eerste échte wintereditie van Filmfestival Oostende
  Oostende

  Horecaon­der­ne­mers opgetogen over eerste échte winteredi­tie van Filmfesti­val Oostende

  Het Filmfestival Oostende is al toe aan de 15de editie. Voor het eerst vindt het festival plaats in januari. Die beslissing kwam er onder meer om voor een betere spreiding in de festivalkalender te zorgen, maar ook toeristisch is het een goede keuze gebleken. Januari is traditioneel immers een rustige periode voor de badstad. Horeca-uitbaters voelen het effect van de organisatie een pak beter dan in september.
 2. BINNENKIJKER. Winfried brengt verzameling unieke spullen onder in feestzaal Almacen: “Ik heb hier mijn hart en ziel in gestoken”
  PREMIUM
  oostende

  BINNENKIJ­KER. Winfried brengt verzame­ling unieke spullen onder in feestzaal Almacen: “Ik heb hier mijn hart en ziel in gestoken”

  Chambres d’O brengt bezoekers tijdens het weekend van 4 en 5 februari op heel uiteenlopende plaatsen in de stad. Het huiskamerfestival is goed voor 100 voorstellingen op 40 locaties. Een van de locaties is feestzaal Almacen in de Spaarzaamheidsstraat. De locatie ligt goed verborgen, maar eenmaal binnen gaat een pareltje open vol met snuisterijen die verzameld werden door eigenaar Winfried Ponette. Elk voorwerp die je tegenkomt van aan de deur tot in de ruimte zelf, heeft een eigen verhaal.
 1. De Lanteirne en Vecino nemen hotel-restaurant Sint-Laureins over: “Een mooie aanvulling van onze bestaande zaken”
  PREMIUM
  Westende

  De Lanteirne en Vecino nemen ho­tel-restaurant Sint-Lau­reins over: “Een mooie aanvulling van onze bestaande zaken”

  Pedro en Charlotte De Clercq, uitbaters van restaurant De Lanteirne, en Maxim De Clercq en Michiel Van Cauwenberghe, uitbaters van foodsharingrestaurant Vecino, beiden in Westende-Dorp, nemen samen het bekende hotel-restaurant Sint-Laureins in Westende-Bad over. “Het hotel blijft bestaan als Sint-Laureins, het huidige restaurant zullen we omtoveren tot een nieuwe formule waarin vis en een gezellige gastrobar de hoofdrol zullen spelen”, laat Maxim De Clercq weten.