Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Oostende trekt 3 miljoen euro uit voor klimaatplan

OostendeOm het klimaatplan ‘Leefbaar Oostende’ te realiseren heeft Oostende bijna drie miljoen euro extra middelen vrijgemaakt. De stad wil mensen een duwtje in de rug geven om hun woning of bedrijf te laten renoveren en stimuleren om zich op een duurzame manier te verplaatsen.

 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. Korpschef Oostende hekelt rol sociale media nadat meisje (14) klap krijgt van agent: “Identiteit inspecteur én minderjarige gewoon te grabbel gegooid”
  Oostende

  Korpschef Oostende hekelt rol sociale media nadat meisje (14) klap krijgt van agent: “Identiteit inspecteur én minderjari­ge gewoon te grabbel gegooid”

  Het voorval waarbij een 14-jarig meisje hardhandig gearresteerd wordt in Oostende kwam maandagavond ter sprake op de gemeenteraad. Mohsin Abbas (Vooruit) stelde enkele vragen over het voorval. Korpschef Philip Caestecker herhaalde dat er een onderzoek gevoerd wordt naar de omstandigheden, maar hij hekelde ook de rol van sociale media. “Het lukraak uitsturen van video’s berokkent alle partijen schade.”
 3. Jongeren rouwen om opvoeder Timon (27) die sterft na epilepsieaanval: “Hij was mijn leraar én mijn beste vriend”
  PREMIUM
  Oostende

  Jongeren rouwen om opvoeder Timon (27) die sterft na epilepsie­aan­val: “Hij was mijn leraar én mijn beste vriend”

  Oostendenaar Timon Watty is op 27-jarige leeftijd overleden na een epilepsieaanval. Zijn plotse dood komt als een zware klap bij wie hem gekend heeft. Hij was enkele jaren aan de slag als opvoeder in het VTI van Oostende en ook vrijwilliger bij het project ABC aan Zee, dat anderstalige jongeren het Nederlands bijbrengt. “Sommige jongeren beschouwen Timon als hun mentor.”