Een coronatest in het testcentrum in Oostende.
Volledig scherm
Een coronatest in het testcentrum in Oostende. © LBB

Oostende roept op tot voorzichtigheid na stijgend aantal besmettingen: “Al zijn strengere maatregelen nog niet aan de orde”

OostendeHet aantal coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen twee weken sterk gestegen. De woonzorgcentra blijven voorlopig coronavrij en ook in de ziekenhuizen is de toestand nog onder controle, maar het is erg belangrijk om de stijgende trend te keren, stelt het stadsbestuur.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Inbrekers slaan voor tweede keer in drie jaar toe in Michiels (78) horlogewinkel, en nemen honderd uurwerken mee: “Ook mijn auto en portefeuille gestolen”
  Oostende

  Inbrekers slaan voor tweede keer in drie jaar toe in Michiels (78) horlogewin­kel, en nemen honderd uurwerken mee: “Ook mijn auto en portefeuil­le gestolen”

  In de Vuurtorenwijk in Oostende is zondagmorgen voor de tweede keer in enkele jaren tijd ingebroken in de horlogezaak ‘t Gouden Klokje. De inbrekers gingen aan de haal met een honderdtal uurwerken maar ook de portefeuille en auto van uitbater Michiel Rommelaere (78). “Ik ben er echt van aangedaan. Dat ik dit nog moet meemaken op mijn leeftijd”, zegt de man.