Oostende
Volledig scherm
Oostende © Benny Proot

Oostende richt non-fictieboekenfestival op aanloop naar de eerste Boon-prijzen, de nieuwe Vlaamse literatuurprijzen

OostendeOp 24 maart 2022 worden in Oostende voor het eerst de Boon-prijzen uitgereikt – de nieuwe Vlaamse literatuurprijzen met een prijzenpot van 100.000 euro. In aanloop daarvan organiseert de stad van 18 tot 20 maart 2022 de eerste editie van een non-fictieboekenfestival. Géén beurs, maar een echt festival.

  1. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

    De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.