Boerenmarkt in Oostende
Volledig scherm
Boerenmarkt in Oostende © rv

Oostende organiseert voortaan Boerenmarkt op het Mariakerkeplein

OostendeVanaf 10 november wordt tweewekelijks een Boerenmarkt georganiseerd op het Mariakerkeplein. Dat is een markt waar iedereen terechtkan voor verse producten, rechtstreeks te koop bij de producent.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Katrien schrijft wondermooi nummer voor verlamde Guillaume: “Ik heb zijn ongeval zien gebeuren. Met de opbrengst van single steunen we Rode Neuzen”
  PREMIUM
  Bredene/oostende

  Katrien schrijft wondermooi nummer voor verlamde Guillaume: “Ik heb zijn ongeval zien gebeuren. Met de opbrengst van single steunen we Rode Neuzen”

  Leerkracht Katrien Tuyaerts (46) heeft samen met echtgenoot Stéphane Landtmeters een bijzonder lied geschreven met een al even bijzonder verhaal. Ze draagt de song op aan Guillaume (32), die drie jaar geleden een zwaar ongeval had met een paramotor waardoor hij nu verlamd is. Katrien zag het ongeval gebeuren en bleef met haar man Stéphane in contact met de familie. Ze schreef een nummer gevuld met hoop voor Guillaume maar ze richt zich ook tot de vele jongeren die het moeilijk hebben. Nu willen ze hun verhaal delen en de single verkopen ten voordele van Rode Neuzen Dag.
 3. Inbrekers slaan voor tweede keer in drie jaar toe in Michiels (78) horlogewinkel, en nemen honderd uurwerken mee: “Ook mijn auto en portefeuille gestolen”
  Oostende

  Inbrekers slaan voor tweede keer in drie jaar toe in Michiels (78) horlogewin­kel, en nemen honderd uurwerken mee: “Ook mijn auto en portefeuil­le gestolen”

  In de Vuurtorenwijk in Oostende is zondagmorgen voor de tweede keer in enkele jaren tijd ingebroken in de horlogezaak ‘t Gouden Klokje. De inbrekers gingen aan de haal met een honderdtal uurwerken maar ook de portefeuille en auto van uitbater Michiel Rommelaere (78). “Ik ben er echt van aangedaan. Dat ik dit nog moet meemaken op mijn leeftijd”, zegt de man.