Er staan al enkele afvalstraten in Oostende.
Volledig scherm
Er staan al enkele afvalstraten in Oostende. © LBB

Oostende krijgt 10 nieuwe afvalstraten

OostendeBinnenkort installeert de stad Oostende tien nieuwe afvalstraten. In deze straten worden telkens vier afzonderlijke ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Iedereen kan hiervan gebruik maken. Enkel de container voor restafval is betalend. De start van de werken is voorzien vanaf 6 juni.

 1. Politie aan zee bereidt zich voor op drukke zomervakantie en verschillende scenario’s: “Veel hangt af van het weer, maar heethoofden zullen we niet tolereren”
  PREMIUM
  Kust

  Politie aan zee bereidt zich voor op drukke zomervakan­tie en verschil­len­de scenario’s: “Veel hangt af van het weer, maar heethoof­den zullen we niet tolereren”

  Bij de politie van Oostende noemen ze het de voorbereidingen op wat wel eens de drukste zomervakantie in jaren kan worden. En ook in Knokke-Heist en Blankenberge zetten ze zich schrap. Maar hoe bereid je je als politiezone voor? Zijn strandrellen zoals twee jaar geleden te voorkomen? En wat met heethoofden die richting zee trekken om amok te maken? Gouverneur Carl Decaluwé is alvast duidelijk: “Wie voor moeilijkheden zorgt aan zee, moet opgepakt worden.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Dolleman (27) die taxichauffeurs en nachtwinkeluitbater toetakelde, heeft 
Tourette-syndroom: “Hij gaf 25 slagen in 18 seconden”
  Oostende/Brugge

  Dolleman (27) die taxichauf­feurs en nachtwin­kel­uit­ba­ter toetakelde, heeft Tourette-syn­droom: “Hij gaf 25 slagen in 18 seconden”

  Een 27-jarige Oostendenaar riskeert een strenge celstraf voor zwaar geweld tegenover twee taxichauffeurs en een nachtwinkeluitbater in Brugge en Oostende. Eén van de hallucinante feiten werd geregistreerd door dashcambeelden. “De beklaagde gaf de taxichauffeur in kwestie liefst 25 slagen in amper 18 seconden”, vertelde de procureur.