Eric Maes en Anja Snauwaert van Rocco Eats in Oostende.
Volledig scherm
Eric Maes en Anja Snauwaert van Rocco Eats in Oostende. © Benny Proot

Oostende is origineel culinair adresje rijker met Rocco Eats

OostendeMet Rocco Eats Foodbar hebben de Oostendse lekkerbekken er een nieuw adresje bij. Het nieuwe horecaconcept in het hart van de stad komt van de hand van Eric Maes en Anja Snauwaert. “Iedereen kan er gezellig genieten van (h)eerlijke gerechten, bereid op hun Japanse grill robatayaki en authentieke houtoven.”

 1. “Steek ze maar zonder zwemvest in die boot”: mensensmokkelaars die vluchtelingen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel
  Koksijde

  “Steek ze maar zonder zwemvest in die boot”: mensensmok­ke­laars die vluchtelin­gen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel

  Vijf leden van een mensensmokkelbende die vluchtelingen met kinderen in gammele bootjes de Noordzee opstuurden richting het Verenigd Koninkrijk, hebben celstraffen tot 12 jaar gekregen. Volgens het parket hadden de Iraniërs geen enkel respect voor het leven van de slachtoffers. “Uit één van hun telefoongesprekken bleek dat de vluchtelingen desnoods maar zonder zwemvest op de boot werden gestoken”, stelde procureur Manuel Manderick.
 2. Koppel brengt hartverscheurend zeemansverhaal naar het publiek met een eigen audiotour door Oostende
  Oostende

  Koppel brengt hartver­scheu­rend zeemansver­haal naar het publiek met een eigen audiotour door Oostende

  Oostends kunstenaarskoppel Bart Jacobs en Marleen Claeys heeft na een theatervoorstelling nu ook een audiotour ontwikkeld rond de tragedie van het ijslandschip 0.304 Laermans. In oktober 1949 trok het vissersschip de zee op, maar de tienkoppige bemanning keerde nooit terug. De tragedie dompelde de stad onder in een diepe rouw. Bart en Marleen verwerkten het hartverscheurende verhaal in kunstwerken, muziek en verhalen. “De stad is nadien nooit meer hetzelfde geweest, maar hoe dat komt, moet je zelf ontdekken tijdens de tour.”