Een enorme rookwolk na de fatale crash op 26 juli 1997. Rechts: Greta Desmeth en Johan Gevaert reden die noodlottige dag als Rode Kruis-vrijwilligers vanuit Oudenburg met een ziekenwagen naar Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Een enorme rookwolk na de fatale crash op 26 juli 1997. Rechts: Greta Desmeth en Johan Gevaert reden die noodlottige dag als Rode Kruis-vrijwilligers vanuit Oudenburg met een ziekenwagen naar Oostende. © PN/FVDB

Oostende herdenkt voortaan elk jaar Airshow-drama dat 10 mensen het leven heeft gekost: “Die vreselijke brandgeur is moeilijk te vergeten”

OostendeVoor het Airshow-drama van Oostende, exact een kwarteeuw geleden, zal er voortaan elk jaar een herdenking plaatsvinden. Dat heeft burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) laten weten. Dinsdagnamiddag woonden familieleden en vrienden van de slachtoffers een plechtigheid bij in de hal van de luchthaven. De gebeurtenissen staan voor altijd in hun geheugen gegrift. “Ik was helemaal in paniek, want ik zag nergens onze jongste dochter die nog in een buggy zat.”

  1. Weg met de blauwe schijf, parkeerbeleid van Oostende wordt volledig gedigitaliseerd
    Oostende

    Weg met de blauwe schijf, parkeerbe­leid van Oostende wordt volledig gedigitali­seerd

    De nieuwe parkeerautomaten van stad Oostende moeten al vanaf donderdag 1 december gebruikt worden. De automaten van Indigo worden nu uit dienst gesteld, afgedekt en stelselmatig verwijderd. De stad neemt vanaf 1 januari het parkeerbeleid terug in eigen handen en voert enkele grondige wijzigingen door. Alles wat met parkeren te maken heeft wordt bijvoorbeeld gedigitaliseerd tot zelfs de blauwe zones.