Filmopnames voor nieuwe fictiereeks Styx in Oostende
Volledig scherm
PREMIUM
Filmopnames voor nieuwe fictiereeks Styx in Oostende © Benny Proot

Oostende haalt met ‘Styx’ opnieuw een tv-klepper binnen: “Dit jaar waren al 40 productieteams aan het werk in onze stad”

OostendeOostende profiteert mee van de hype van West-Vlaamse tv-series. Na ‘Onder Vuur’, die momenteel loopt op zondag op Eén, kijkt de stad uit naar Styx. Dat is een misdaadreeks met horrortwist die vanaf 2024 te zien zal zijn. “De enige voorwaarde vooraleer we toehappen is dat Oostende als zichzelf in beeld komt en dus niet als fictieve stad. Zo’n projecten zijn een promotionele opsteker en zorgen niet alleen voor extra visibiliteit, maar ook de fierheid van de Oostendenaars voor hun stad krijgt een boost. Dat Oostendenaar Sebastien Dewaele de hoofdrol speelt, is uiteraard meegenomen”, lacht Niels D’Hoedt, marketingmedewerker binnen Toerisme Oostende. De opnames van Styx zijn volop aan de gang.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Horecaondernemers opgetogen over eerste échte wintereditie van Filmfestival Oostende
  Oostende

  Horecaon­der­ne­mers opgetogen over eerste échte winteredi­tie van Filmfesti­val Oostende

  Het Filmfestival Oostende is al toe aan de 15de editie. Voor het eerst vindt het festival plaats in januari. Die beslissing kwam er onder meer om voor een betere spreiding in de festivalkalender te zorgen, maar ook toeristisch is het een goede keuze gebleken. Januari is traditioneel immers een rustige periode voor de badstad. Horeca-uitbaters voelen het effect van de organisatie een pak beter dan in september.