Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Oostende gaat voor toegankelijke stranden

Toegankelijkheid staat hoog op de agenda van het nieuwe stadsbestuur en dat blijkt nu ook uit de meerjarenplanning. Zo wil de stad veel meer toegankelijke stranden maar ook een speelplein dat aangepast is aan zo veel mogelijk beperkingen.

0 reacties

 1. Veertig jaar geleden smolten AS en VG Oostende samen tot KVO: “Godzijdank was er die fusie, want anders speelden we nu in provinciale”
  voetbal 1A

  Veertig jaar geleden smolten AS en VG Oostende samen tot KVO: “Godzijdank was er die fusie, want anders speelden we nu in provincia­le”

  Op 22 juni is het precies veertig jaar geleden dat het huidige KV Oostende ontstond, na een fusie van VG en AS Oostende. Na heel wat omzwervingen in de lagere voetbaldivisies, is KVO nu een stabiele eersteklasser. Maar daar gingen vele jaren noeste arbeid aan vooraf. We blikken terug met ex-voorzitters Robert Volckaert, Eddy Vergeylen en gewezen bestuurslid Willy Verhaeghe.
 2. Deze Kampioenen kan je binnenkort bewonderen op het Zandsculpturenfestival met een mooi eerbetoon aan Johny Voners
  PREMIUM
  Middelkerke

  Deze Kampioenen kan je binnenkort bewonderen op het Zandsculp­tu­ren­fes­ti­val met een mooi eerbetoon aan Johny Voners

  Er wordt nog volop gewerkt aan de scènes uit de stripverhalen van FC De Kampioenen, maar je herkent hier en daar al Boma, Markske, Carmen of Pascaleke in het café, op het veld tot zelfs in de kleedkamer. 23 artiesten uit onder meer Canada, Nederland, België, Oekraïne, Frankrijk, Tsjechië en Bulgarije zijn op strand in Westende bezig voor het Zandsculpturenfestival. Acteur Johny Voners kreeg een speciaal eerbetoon.
 3. In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsroutes moet je zeker uitproberen bij je trip naar Brugge en de zee
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsrou­tes moet je zeker uitprobe­ren bij je trip naar Brugge en de zee

  De banden zijn opgepompt, de remmen aangespannen én het goede weer is van de partij: de komende zomer gaan we opnieuw met z'n allen fietsen. Maar waar aan de kust kan je het best fietsen? Welke routes in Brugge en noord West-Vlaanderen mag je absoluut niet missen? Wij zetten de leukste fietsuitstapjes op een rij. Inclusief een meerdaagse tocht zonder ‘bagagestress’. Hoe vaak je stopt onderweg, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 4. "Steek ze maar zonder zwemvest in die boot": mensensmokkelaars die vluchtelingen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel
  Koksijde

  "Steek ze maar zonder zwemvest in die boot": mensensmok­ke­laars die vluchtelin­gen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel

  Vijf leden van een mensensmokkelbende die vluchtelingen met kinderen in gammele bootjes de Noordzee opstuurden richting het Verenigd Koninkrijk, hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot 12 jaar gekregen. Volgens het parket hadden de Iraniërs geen enkel respect voor het leven van de slachtoffers. “Uit één van hun telefoongesprekken bleek dat de vluchtelingen desnoods maar zonder zwemvest op de boot werden gestoken”, stelde procureur Manuel Manderick.