Gino Delaet en zijn grootvader Albert Vermeylen stellen de ‘Polyp’ op.
Volledig scherm
PREMIUM
Gino Delaet en zijn grootvader Albert Vermeylen stellen de ‘Polyp’ op. © Benny Proot

Ook in crisistijd zal Oktoberfoor op volle toeren draaien: “Wij houden onze prijzen gelijk ondanks de stijgende kosten... De bezoekers moeten zich toch kunnen amuseren”

Oostende“Vroeger startte de kermis met een verminderingsdag, dat is nu niet meer zo.” Maar niet getreurd: de Oktoberfoor in Oostende, die vrijdag van start gaat, blijft ook in woelige tijden ‘the place to be’ voor wie van kermisplezier houdt. De foorkramers hopen alvast op een goede opkomst, om uit de kosten te geraken.

 1. Oostende haalt met ‘Styx’ opnieuw een tv-klepper binnen: “Dit jaar waren al 40 productieteams aan het werk in onze stad”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostende haalt met ‘Styx’ opnieuw een tv-klep­per binnen: “Dit jaar waren al 40 productie­teams aan het werk in onze stad”

  Oostende profiteert mee van de hype van West-Vlaamse tv-series. Na ‘Onder Vuur’, die momenteel loopt op zondag op Eén, kijkt de stad uit naar Styx. Dat is een misdaadreeks met horrortwist die vanaf 2024 te zien zal zijn. “De enige voorwaarde vooraleer we toehappen is dat Oostende als zichzelf in beeld komt en dus niet als fictieve stad. Zo’n projecten zijn een promotionele opsteker en zorgen niet alleen voor extra visibiliteit, maar ook de fierheid van de Oostendenaars voor hun stad krijgt een boost. Dat Oostendenaar Sebastien Dewaele de hoofdrol speelt, is uiteraard meegenomen”, lacht Niels D’Hoedt, marketingmedewerker binnen Toerisme Oostende. De opnames van Styx zijn volop aan de gang.
 2. Provincie verleent vergunning voor zalmkwekerij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlantische vis per jaar produceren”
  PREMIUM
  Oostende

  Provincie verleent vergunning voor zalmkweke­rij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlanti­sche vis per jaar produceren”

  Oostende krijgt binnenkort de grootste Atlantische zalmkwekerij op land in Europa. De provincie West-Vlaanderen heeft namelijk de omgevingsvergunning goedgekeurd voor Columbi Salmon. Daarmee kan dat bedrijf in het industriegebied Plassendale 1 in Oostende een zalmkwekerij bouwen waar jaarlijks 12.000 ton Atlantische vis geproduceerd en geslacht zal worden. De verdere verwerking van de vis voor consumptie zal niet op die site gebeuren. Tegen het project kwamen bezwaren over dierenwelzijn binnen.