De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Ooit noemden ze hem ‘Dokter Rohypnol’, nu staat Oostendse huisarts (71) voor rechter omdat hij drugsverslaafden te veel medicatie zou hebben voorgeschreven

OostendeEen 71-jarige huisarts uit Oostende staat in de Brugse rechtbank terecht, omdat hij te veel medicatie zou hebben voorgeschreven aan drugsverslaafden. Johan D., die ooit bekend stond als ‘Dokter Rohypnol', moest jaren geleden al voor dezelfde inbreuken voor de rechter komen. Omdat de huidige feiten uit diezelfde periode dateren, vorderde het parket geen concrete straf meer.

 1. Kinderopvang De Droomboom uit Oostende opent vestiging in Gistel: “Niet eenvoudig in huidige storm rond crèches”
  PREMIUM
  Gistel

  Kinderop­vang De Droomboom uit Oostende opent vestiging in Gistel: “Niet eenvoudig in huidige storm rond crèches”

  Kinderopvang De Droomboom uit Oostende zal vanaf februari volgend jaar een tweede vestiging in Gistel openen, en daarmee de leemte vullen die de sluiting van Ieniemini achterliet. “Uiteraard zijn ouders ongerust na al het negatieve nieuws over kinderopvanginitiatieven”, reageert Thari Lams (33) uit Leffinge, die al zes jaar De Droomboom in Oostende runt. “Maar we leveren al zo lang kwaliteitsvolle diensten, dat we toch vertrouwen weten te scheppen.”
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.